Blic

Pomagala je svakome, a krvnički je ubijena

MEŠTANI RADENKOVCA U ŠOKU NAKON UBISTVA ŽENE (69)

- DEJANA KECIĆ

Vinka Stojanović (69) iz sokobanjsk­og sela Radenkovac ubijena je u svojoj kući, a policija traga za njenim poznanikom S. B. iz istog sela zbog sumnje da je povezan sa zločinom.

Telo nesrećne žene našao je prekjuče komšija. On je čuo muku krava iz štale u Vinkinom domaćinstv­u i pomislio je da nešto nije u redu čim ih nije nahranila. Otišao je do njene kuće i zatekao beživotno telo na krevetu. Vinka je bila oskudno obučena, a glava joj je bila krvava. Uplašeni komšija odmah je pozvao njenog sina Bobana, koji je predsednik Mesne zajednice pa je poslovno bio u Sokobanji, i ispričao mu šta je video. Ubrzo je došla i policija, a prvi rezultati istrage ukazuju da su joj smrtonosni udarci naneti tupim predmetom u glavu. Telo nesrećne žene je poslato na obdukciju da bi se utvrdio način, ali i vreme smrti, kao i da li je Vinka Stojanović napastvova­na.

Istražitel­ji su razgovaral­i i s komšijama ubijene žene, i saznali da su Vinku poslednji put živu videli u četvrtak. Tog dana u bašti pored njene kuće videli su i meštanina S. B., u selu poznatog po tome da voli da popije, ali ne i po nasilju. Inspektori su pokušali da ga nađu i razgovaraj­u s njim ne bi li saznali šta se sve dešavalo u četvrtak, ali izgubio mu se trag. Zbog tog nestanka, S. B. je izbio u prvi plan kao potencijal­ni osumnjičen­i, ili bar neko ko zna nešto o zločinu.

- Moja sestra je bila sažaljiva. Pomagala je svakome, pa i tom S. B., koji ju je možda i ubio. Davala mu je da jede! I zbog toga, ako joj je on naudio, ako je ubio moju sestru Vinku, zaslužuje najgoru kaznu - kaže plačnim glasom Vinko Stojanović (63), brat ubijene žene.

Njega i njegovu i Vinkinu stariju sestru Ljubinku zatekli smo juče u kući ubijene žene u Radenkovcu.

- Sestrić mi je i javio za sestrinu smrt. Ubistvo! Sestrić mi je rekao da ga je majka nešto zvala u četvrtak, pričala mu ne znam o čemu. Da li se možda žalila na S. B., kažu da nije bio nasilan. Vinka je pre pričala da je S. B. ukrao neki balon vina. Ko zna na šta je sve spreman - priča brat ubijene žene.

Vinko dodaje da je njegovom sestriću Bobanu najteže, jer je ostao bez majke.

- Samo se nadam da će moći da nastavi život. Strašno je sve kaže Vinkin mlađi brat, i ponovo izražava nadu da će zlikovac koji je usmrtio njegovu sestru uskoro biti uhapšen i da će „najstrože biti kažnjen”.

MOJA SESTRA JE BILA SAŽALJIVA, HRANILA JE DRUGE, ONAJ KO JU JE UBIO ZASLUŽUJE NAJSTROŽU KAZNU

 ??  ?? POSLEDNJI PUT VIĐENA JE U DRUŠTVU S. B., KOJI JE NESTAO IZ SELA
POSLEDNJI PUT VIĐENA JE U DRUŠTVU S. B., KOJI JE NESTAO IZ SELA
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia