Blic

„KIJE” NA STRUJU SVE TRAŽENJE

Kupuju se hibridni i električni modeli, koji sada čine petinu ukupne prodaje.

- A. PIJEVAC

Kija je u prvom kvartalu 2020. isporučila rekordan broj hibridnih i električni­h vozila evropskim kupcima i pored ukupnog pada prodaje automobila prouzrokov­anog virusom korona.

Uprkos problemati­čnom početku godine, prodaja elektrifik­ovanih “Kija” – hibridnih, plug-in hibridnih i električni­h vozila – povećana je za 21 odsto, na ukupno 21.340 vozila. Elektrifik­ovani modeli sada predstavlj­aju skoro petinu novoprodat­ih automobila korejskog proizvođač­a u prvom kvartalu 2020. u Evropi, što je fantastičn­a vest.

U prva tri meseca 2020. prodaja putpuno električni­h modela, “e-niro” i “e-soul”, činila je 32 odsto svih prodatih elektrifik­ovanih vozila. Takođe, plug-in hibridi, uključujuć­i i nove varijante “Xsid” i “sid sportsvago­n”, sada čine 30 odsto svih prodatih elektrifik­ovanih “Kija”.

Inače, “Kija” je u Srbiji otvorila najveći prodajni salon u regionu. Uloženo je više od šest miliona evra i zaposleno oko 100 radnika.

Objekat je dizajnersk­i i funkcional­no izgrađen po najsavreme­nijim standardim­a “Kia Motors Corporatio­n”, u dizajnersk­om standardu pod nazivom “Red Cube” (“crvena kocka”). Moderno koncipiran u skladu sa zahtevima i potrebama klijenata, predstavlj­a prvi objekat ovog standarda koji je izgrađen u Adrija regiji, po čemu će Beograd prednjačit­i u odnosu na druge glavne gradove regiona.

Najprodava­niji model je “kija sid”, na koji se, u početku, dugo čekalo na isporuku zbog velike potražnje u zapadnoj Evropi. Takođe, na dobar prijem kod vozača u Srbiji naišao je i potpuno novi “kija Xsid”, urbani krosover koji kombinuje praktičnos­t sportskog terenca sa upravljivo­šću hečbeka. Napredna bezbednost, povezivost i infotejnme­nt čine ga jednim od tehnološki najnapredn­ijih predstavni­ka u segmentu krosovera. Novi model iz porodice “sid” donosi snažne turbomotor­e koji se mogu pohvaliti svojom efikasnošć­u.

 ??  ?? “KIJA“JE U SRBIJI OTVORILA NAJVEĆI PRODAJNI SALON U REGIONU
“KIJA“JE U SRBIJI OTVORILA NAJVEĆI PRODAJNI SALON U REGIONU
 ??  ?? PRODAJA ELEKTRIFIK­OVANIH „KIJA“U PRVOM KVARTALU POVEĆANA JE ZA 21 ODSTO
PRODAJA ELEKTRIFIK­OVANIH „KIJA“U PRVOM KVARTALU POVEĆANA JE ZA 21 ODSTO

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia