Blic

PEJDŽ VERAN PARTIZANU

Mladom fudbaleru u ovoj godini uopšte ne cvetaju ruže. Nije se naigrao u „kraljevsko­m klubu”, a u petak uveče je kao bomba odjeknula informacij­a da je na individual­nom treningu dok je boravio u Beogradu slomio kost u stopalu.

- PETAR LAZIĆ

Pravu noćnu moru od početka godine ima Luka Jović, koji je doživeo prelom kosti stopala tokom individual­nog treninga u Beogradu. Tačnije, stradala je Jovićeva peta zbog koje će srpski reprezenta­tivac na dužu pauzu u prelomnim momentima svoje karijere.

I kao da mu to nije dovoljno, nego su i španski mediji odlučili da se detaljnije pozabave ovom pričom, te tvrde kako je do preloma došlo u Beogradu, a da će Srbin čak možda odsustvova­ti i dosta više od prvobitno najavljeni­h šest sedmica.

Real se u petak oglasio saopštenje­m koje je bilo veoma kratko i šturo i sadržalo je samo osnovnu informacij­u o tome da će Jović morati na pauzu.

- Nakon lekarskih testova koje je danas odradio naš fudbaler Luka Jović, medicinska služba Real Madrida dijagnosti­kovala je ekstraarti­kularni prelom kosti pete na desnom stopalu - piše u saopštenju Madriđana.

To je bila samo inicijalna kapisla za španske kolege koje su najpre napisale da je Jović bio jedini koji je u petak ujutru bio u medicinsko­m centru Valdebebas zbog sumnje da se iz Srbije vratio povređen. Jović se vratio 4. maja u Španiju iz Beograda, testiran je na koronu, a zatim je imao i lekarske preglede čisto kako bi u Madridu proverili da je sve bilo u redu tokom treniranja u kućnim uslovima.

Ali izgleda da nije sve bilo u redu u Srbiji.

Čuveni „El Mundo Deportivo” počeo je članak o povredi srpskog reprezenta­tivca iz redova Reala, uz napomenu da se radi o prelomu kosti u desnoj peti. Zatim Španci ulivaju i crv sumnje, umesto najpre pomenutih šest nedelja, pišu kako bi čak tri meseca Jović mogao da bude van terena.

Malo dalje od pomenutog lista otišao je „As”, koji je Lukinu povredu uspeo da dovede u vezu sa virusom korona. Oni su rešili da svojevrsno­m igrom reči učine naslovnicu „drugačijom”, pa je na njoj pored Jovića bio i Lodi, igrač Atletiko Madrida. Ispod njegovog imena pisalo je „pozitivan”, a ispod Jovićevog „negativan”. Uz to da je negativan, „As” je sitnim slovima napisao:

- Napadač iz Madrida je doživeo frakturu stopala tokom treninga kod kuće i mogao bi da bude odsutan dva meseca.

Uz Lodija i „pozitivan” stajalo je kako je ovo prvi slučaj korone po povratku igrača u klubove, a u celu COVID-19 konotaciju smestili su i Jovića.

Jedno je definitivn­o, Jović sigurno želi da se ova cela loša situacija što pre završi.

nMarkus Pejdž ostaje u Partizanu. Američki bek, koji ima i srpski pasoš, dogovorio se sa crno-belima da potpiše novi, dvogodišnj­i ugovor. Tokom ove sezone, Amerikanac je beležio prosečan učinak od 8,8 poena, dok je u ABA ligi ostvario prosečno 10,7 poena po meču. Pejdž je u Partizan došao 2018. nakon što nije uspeo da se nametne za mesto u timu Šarlota. Pre Pejdža novi ugovor sa Partizanom potpisao je i Rade Zagorac.

U listu „As” su se poigrali, pa su Luku i njegovu povredu doveli u vezu sa virusom Covid-19

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia