Blic

TENT JE ŠAMPION, TITULA IMPONUJE

Čestitao bih igračicama pre svega na dobroj sezoni, ali bih više voleo da smo do pehara došli na terenu, a ne odlukom za stolom - rekao je trener Obrenovčan­ki Milan Gršić za „Blic”.

- JELENA MEDIĆ

Korona je, nažalost, zaustavila sport tokom ovog proleća. Sve stoji već dva meseca, niko ne može da trenira. Zbog epidemije Odbojkaški savez Srbije je prvi reagovao i prvi - i za sada jedini - doneo konačnu odluku da se šampionat u obe konkurenci­je prekine i da se proglase pobednici. U trenutku prekida prve u konkurenci­ji dama bile su odbojkašic­e Tenta koje su posle 23 kola bile prve na tabeli, ostvarivši 19 pobeda i samo četiri poraza. Predvođena stručnim štabom na čelu sa trenerom Milanom Gršićem, ova ekipa ispisala je novu stranicu istorije Tenta, postavila klub i grad na najviše postolje odbojkaške Srbije i otvorila vrata ka novim uzbuđenjim­a, izazovima i uspesima.

- Svaka titula imponuje, ali ja bih pre svega želeo da istaknem u prvi plan sjajan rad trenera Gršića sa devojkama. On je taj koji je uspeo da probudi takmičarsk­i duh kod njih. Imali smo dugoročan plan da naše mlade igračice pre svega steknu iskustvo kroz utakmice, ali one su se vrlo brzo navikle na mečeve u ligi, prepoznale su i tu želju trenera koji je hteo da one uvek igraju maksimalno bez obzira na rezultat. Naše ambicije su najpre bile da budemo među prvih šest ekipa i nismo želeli da opterećuje­mo ekipu pričama o tituli, ali eto, na kraju je sve bilo kako treba - počeo je priču za „Blic” Stevan Žunić, direktor kluba. Na njegove reči se osvrnuo i već pomenuti trener Milan Gršić. - Generalno, nismo previše srećni jer je situacija takva da smo morali da prekinemo sezonu zbog korone. Zbog toga bih čestitao svima na uspešnoj sezoni, ali

Kostur tima će biti zadržan i sledeće sezone, kada se ekipa bude borila za ulazak u Ligu šampiona

ne i na peharu, jer ipak mislim da bi bolje bilo da se sve završilo kako je trebalo. Hvala klubu koji nam je omogućio rad u izvanredni­m uslovima i sada se nadam da ćemo od septembra početi regularno da se borimo za trofeje, ali na terenu - počeo je skromno priču Gršić.

Na pitanje na koji način je uspeo da probudi takmičarsk­i duh kod devojaka, kaže:

- Posao svakog trenera je da probudi takmičarsk­i karakter ekipe. Devojke su vrlo mlade, ali je i cela liga takva, dakle, nije to nešto u čemu se mi izdvajamo. U nekim situacijam­a je zaista bilo teško probuditi taj duh kod njih jer znamo kakve su današnje generacije, međutim, devojke su sve shvatile vrlo ozbiljno, bile vrlo motivisane i zbog toga sam vrlo ponosan.

Kostur ekipe će biti zadržan i za narednu sezonu, tako da će Obrenovčan­ke imati lepu šansu da uz požrtvovan rad i zalaganje, ponovo dođu do titule, ali i da se na evropskoj sceni prikažu u što boljem svetlu. - Naše želje su pre svega vezane za trenutnu zdravstven­u situaciju u svetu i Srbiji. Samo da se sve ovo brzo završi i da se vratimo u halu da treniramo. Nedostaje nam odbojka. Ne razmišljam­o previše o učešću u Evropi i ne želimo da im stavljamo pritisak na ramena. Biće to prvi put da će devojke igrati evropsko takmičenje, pa se nadam da tremu neće imati već da će pokazati raskošan talenat koji poseduju - rekao je trener Gršić.

Da su pored velikog uspeha svi u klubu ostali sa obe noge na zemlji najbolje govori podatak da euforije nije bilo.

- Mislim da je odluka Izvršnog odbora OS Srbije opravdana, jer je Tent bio sve vreme prvi, ali devojke su fajteri, pa smo možda zbog toga želeli da se one do kraja bore na terenu. Ali dobro, kako je tako je, mi ćemo sada videti koliko možemo sledeće sezone. Savez i država su obećali da će nam pomoći da oko troškova vezanih za naše takmičenje u Evropi. Mi ćemo zadržati kostur tima i nadamo se da ćemo nastaviti da nižemo dobre rezultate rekao je direktor Stevan Žunić.

 ??  ?? PRVI PUT OD OSNIVANJA KLUBA 1981. GODINE ŠAMPIONSKI PEHAR STIGAO U OBRENOVAC
PRVI PUT OD OSNIVANJA KLUBA 1981. GODINE ŠAMPIONSKI PEHAR STIGAO U OBRENOVAC
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? PONOSAN NA EKIPU: MILAN GRŠIĆ, TRENER TENTA
PONOSAN NA EKIPU: MILAN GRŠIĆ, TRENER TENTA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia