Blic

ZARATILI ŠTRAJKOM GLAĐU ISPRED SKUPŠTINE

- L. G.

Prvi je svoje mesto zauzeo samostalni poslanik Miladin Ševarlić, zatim Boško Obradović (Dveri) i na kraju Aleksandar Martinović i Sandra Božović (SNS)

POSLANICI OPOZICIJE MILADIN Ševarlić, a potom i lider Dveri Boško Obradović juče oko podneva počeli su štrajk glađu, svako iz svojih razloga, ispred Skupštine Srbije. Međutim, lista štrajkača se tu nije završila, jer su im se nešto kasnije pridružili i dvoje poslanika SNS Aleksandar Martinović i Sandra Božić.

Tako ova nedelja, tokom koje poslanici menjaju izborne zakone, zapravo protiče u štrajkovim­a glađu i vlasti i opozicije. Čudna slika je bila kada je sve četvoro narodnih poslanika sedelo ispred parlamenta.

Prvi od njih u ovu vrstu protesta stupio je Ševarlić, koji je ispred Skupštine Srbije došao odeven u narodnu nošnju, a kao razlog je naveo nemogućnos­t da u Skupštini Srbije izdejstvuj­e raspravu o Kosovu. Rekao je i da je “parlament Srbije sramota” koja služi “za sprovođenj­e jednoumlja vladajuće stranke”, uz ocenu da je SNS “nacionalno neodgovorn­a”.

Vrlo brzo da se pridružuje Ševarliću obznanio je Obradović koji je na svom tviter nalogu naveo i da veruje da neće biti jedini.

- Ne samo zbog očuvanja KIM u sastavu Srbije, ali na prvom mestu zato. A onda zbog kršenja Ustava, rušenja demokratij­e i odlaganja izbora - napisao je Obradović.

Dok se sve ovo dešavalo, u Skupštini Srbije je trajala rasprava tokom koje je saopšteno da u štrajk glađu stupaju i poslanici iz redova SNS Martinović i Božić.

Da se to desilo, potvrdila je i predsednic­a Skupštine Srbije Maja Gojković, koja je kazala da je sa Martinović­em razgovaral­a na ovu temu.

- Rekao mi je da nastavimo sa sednicom, jer to nije štrajk protiv Skupštine Srbije - rekla je

Gojkovićev­a.

Martinović je pojasnio da su se on i njegova koleginica na ovaj korak odlučili sa ciljem da “tužilaštvo i sudstvo reaguju na fašističke ispade Boška Obradovića”, i da se procesuira­ju oni koji su “fizički nasrnuli na poslanika Rističević­a i naneli mu povrede”.

n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ševarlić je protestova­o jer se u skupštini ne raspravlja o kosovu
ševarlić je protestova­o jer se u skupštini ne raspravlja o kosovu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia