Blic

Dveri bojkotuju, poruka za Sergeja

-

LIDER DVERI BOŠKO Obradović saopštio je juče da taj pokret ostaje pri odluci da ne učestvuje na izborima 21. juna. Obradović je imao i poruku za one koji će na izborima učestvovat­i, konkretno za prvog čoveka PSG Sergeja Trifunović­a.

- Pozivam ga da preispita odluku o učešću na izborima. Ako se danas promene dva izborna zakona u Skupštini, 45 dana pred izbore, on učešćem na njima po novim poropisima učestvuje u kršenju Ustava, a verujem da mu to nije namera. Pozivam ga da povuče svoju izbornu listu, makar i dan pred izbore - rekao je Obradović.

Naveo je da ne sumnja u Trifunović­ev opozicioni bunt.

- Sergej je bio jedan od ljudi koji je sa svim opoziciona­rima stajao rame uz rame ispred Skupštine, a bio je i uz Dveri kada su njihovi članovi uhapšeni pre nekoliko dana. To mu nećemo zaboraviti - rekao je Obradović.

Trifunović­u da može kret slobodnih građana.

- S obzirom na to da SNS mnogo više pogađa bojkot parlamenta nego bojkot izbora, jer nakon bojkota izbora prestaje bojkot parlamenta, to rešenje koje je dao Tadić je sasvim u redu. Na taj način čistimo Skupštinu od lažne opozicije, zadržavamo legitimite­t da nastavimo razgovore sa međunarodn­om zajednicom i da uvek budemo spremni da uletimo i pružimo otpor i u samoj Skupštini rekao je za “Blic” lider PSG Sergej Trifunović.

Miroslav Aleksić, potpredsed­nik Narodne stranke, rekao je da “nije primenjiv

Tadićev metod i vuk sit i ovce na broju”.

- Opozicija može da pokaže jedinstvo i doslednost samo ako čvrsto ostane pri odluci da svi bojkotuju sistem koji razara budućnost Srbije i naše dece, a sve druge kombinator­ike su tehnički neizvodive i neodgovorn­e. Opozicija mora da shvati da se poverenje građana teško stiče - naveo je Aleksić.

Budući da su izbori 21. juna, odluke bojkotaško­g dela opozicije moraju uskoro biti donete, a jabuka razdora ili ujedinjenj­a uskoro mora biti isprobana, na ovaj ili onaj način.

n

 ??  ?? Lider dveri poručio
da odustane i dan pred izbore
Lider dveri poručio da odustane i dan pred izbore

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia