Blic

HTELA JE DA NAPUSTI KOŠARKU

-

Jelena je često prolazila kroz teške periode u karijeri, čak je planirala da napusti košarku.

- Najponosni­ja sam bila na nju kada je bila MVP na Evropskom prvenstvu u Vojvodini s 18 godina, a najteži mi je bio njen period u Novom Sadu i Rusiji, jer je to psihički teško podnosila. To je bio period kada nismo znali šta da radimo, smatrali smo da ako ne želi više da igra, to je to, ne možemo na silu da je teramo. To ju je držalo mesec dana, imala je krizu, verovatno je tu bio Dejvid, koji je pomogao i ona se vratila. Psihički je bilo teško, plakala je. Moguće je da je reprezenta­cija uticala na to, ali se nešto desilo u Španiji i sećam se da zbog toga nikada nije želela da nauči španski jezilk.

kući od sreće. Zeta smo upoznali, a ona je verovatno očekivala reakciju jer je crnac. Međutim, to je njen izbor. Nemam potrebe da nekoga tek tako ne volim. Deca su mi na prvom mestu, a naše je da prihvatimo njihov izbor. Mislila sam da s 18 godina to nije ozbiljna veza. Ne zanima me ko će kako da reaguje, svako treba da gleda svoja posla. Zet najviše voli Nanu, moju majku, jer ona govori polako i najbolje je razume. Ako je on njena sreća, onda je i naša. Prezadovol­jna sam kako se ponaša kao majka, Jelenu ovakvu dugo nismo videli. Nisam mogla da verujem da će biti takva, znajući nju. Toliko je posvećena da čim dođe posle napornih treninga, odmah s vrata uzima njega. Svaka čast zetu koji ga čuva, ali kada je kod kuće, ona brine o detetu.

Tri i po meseca posle porođaja Jelena je sa reprezenta­cijom osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu 2017. godine u Beogradu.

- Trenirala je tokom cele trudnoće, odmarala je samo u osmom mesecu. U devetom je nastavila, jer je znala da je samo porođaj prirodnim

putem znak da će se brzo vratiti na teren. Ona je zacrtala da će igrati Evropsko prvenstvo. Posle dva meseca je rekla doktoru da joj smeta rana i da bi to mogao da bude problem, međutim on ju je ohrabrio rečima da “to nije ništa i da sve ide iz glave”. Doktor koji joj je vodio trudnoću bio joj je velika podrška.

Jelena je kapiten ženske reprezenta­cije i važan šraf u uspesima poslednjih godina.

- Jelena u reprezenta­ciji znači i da ne igra puno, a igrala je. Ne volim previše da pričam o reprezenta­ciji. Oni imaju svoj sistem takmičenja

bruks su se venčali u septembru 2018. godine i igre. Sećam se prvenstva u Bugarskoj, verovali smo da će devojke napraviti uspeh, ali je strašno bilo dok smo do toga došli - rekla je Ljubica i nastavila:

- Sasvim zasluženo je kapiten reprezenta­cije, a očekivala sam da se to desi i pre. Milica je bila kapiten, ali neka mi neko kaže iz kog razloga, jer ja ne vidim. Kapiten postaješ po broju utakmica, ko ih ima najviše, a ne po godinama. Njen temperamen­t je liderski i rođena je za tu poziciju. Zna se vaspitanje u reprezenta­ciji. Jednom je Sonja (Sonja Petrović prim. aut.) rekla: “Moramo da budemo tu, da se mlađe igračice koje dolaze nauče ponašanju, jer ne znaju da se ponašaju u reprezenta­ciji”. To je nešto posebno, a Jelena i Sonja su pravi primer za mlade igračice koje ulaze u nacionalni tim.

Majka kao majka, volela bi da Jelena ostane sa porodicom u Srbiji, da joj unuk bude na oku.

- Nas dve ne možemo ozbiljno da se posvađamo. Majka vodi glavnu reč, dok je on tatina maza. Sećam se da je uvek želela rolere, ali joj nismo dozvolili da ih vozi jer je košarkašic­a. Tata je morao da joj kupi rolere, jer je obećao, kada završi karijeru. Volela bih da i oni žive u Srbiji, što vidim da žele - rekla je Ljubica, a potom dodala:

- Balkon 2015. godine budi takva sećanja i radost, bukvalno smo plakali od sreće. Bili smo u masi tog dana i osećaj je bio neverovata­n i sada srce zaigra kada gledam snimke od te večeri. Uspela je da bude posvećena majka i uspešna sportistki­nja. Po detetu vidiš da li odrasta u sreći i ljubavi, a takav je slučaj sa sinom moje Jelene - zaključila je Ljubica Milovanovi­ć.

 ??  ??
 ??  ?? dejvid i jelena
dejvid i jelena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia