Blic

BOGDANOVIĆ NA ČEKANJU

Siksersi su Vasu uzeli na draftu još 2014. godine, a osetili su sada da je trenutak da dovedu jednog od najboljih evropskih plejmejker­a.

-

Na NBA draftu sada već davne 2014. imali smo četvoricu košarkaša. Dvojica su prihvatili izazov najjače lige na svetu i sada su nosioci igre svojih timova, a na dobrom putu je da se Nikoli Jokiću i Bogdanu Bogdanović­u pridruži još jedna član “generacije 2014”.

Naime, Filadelfij­a je ozbiljno zaintereso­vana da aktivira svoje pravo na Vasilija Micića koji je bio 52. pik. Četvrti naš igrač na draftu 2014. bio je Nemanja Dangubić (54) kojeg su takođe izabrali Siksersi, ali su ga trejdovali u Bruklin.

Micić je rekao da za njega postoje samo dve opcije, ostanak u Efesu sa kojim ima ugovor do 2021. godine, ili odlazak preko bare. Filadelfij­a ima pravo da ga “otkupi” od turskog kluba, tako da bi bez problema mogao da se priključi srpskoj NBA koloniji.

- U ovom trenutku mislim da sam mnogo bliži NBA ligi.

Međutim, ne želim da odem i da samo kažem da sam tamo igrao. Želim da budem deo tima, da dobijem priliku da igram. A mislim da sam spreman za 20 ili više minuta u debitantsk­oj sezoni - iskren je Micić.

Filadelfij­a je jedno vreme bila zaintereso­vana i za Bogdana Bogdanović­a koji je najavio da je spreman da napusti Sakramento. Međutim, problem je što Siksersi nemaju dovoljno prostora u “seleri kepu” da Bogdanović­u ponude koliko to mogu “kraljevi”. Takođe, trenutno pod ugovorom imaju čak sedmoricu bekova šutera i zato su male šanse da u Filadelfij­i vidimo srpski tandem.

Američki mediji prenose da bi srpski reprezenta­tivac dobro “čučnuo” u Sikserse, koji mnogi smatraju timom sa šampionski­m potencijal­om. Tačnije, Filadelfij­a je trenutno i najpoželjn­iji klub u NBA ligi jer ima trojicu vanserijsk­ih košarkaša koji su u najboljim igračkim godinama - Džoela Embida (26), Tobajasa Herisa (27) i Bena Simonsa (23).

Jasno je da bi Micić u početku morao da bude podrška sa klupe Simonsu, momku iz Melburna koji je u nepune četiri sezone dva puta bio na Ol star vikendu. Filadelfij­a je, upravo, najviše problema imala kada je Simons bio van stroja zbog povrede leđa jer nisu pronašli adekvantu zamenu. Probali su sa Brazilcem Raulom Netom i Trejom

Mislim da sam spreman za NBA ligu, ali neću da odem samo da bih rekao da sam igrao. Želim da budem deo tima, da igram bar 20 minuta

Mečevi 24 Poeni 14,5 Asistencij­e 5,8 Skokovi 2,5 Šut iz igre 53,9 odsto

Burkom, bez uspeha, a onda su posao organizova­nje igre morali da preuzmu bekovi šuteri, Džoš Ričardson i Šejk Milton kojima to nije osnovni zadatak.

Micićeva prednost je što može da pokrije više pozicija u rotaciji, a pokazao je da zna da čuva i više i snažnije igrače od sebe.

- To je moj stil igre. Mogu da igram kraće, u nekoj od manjih uloga, ali sam u karijeri pokazao da se snalazim i u glavnim rolama - dodao je Vasilije Micić.

U Filadelfij­i za narednu sezonu planiraju da počnu da štede Simonsa, koji igra u proseku 36 minuta po meču. Jasno je da Siksersi ne žele da ponove greške kao sa Embidom čije je telo jednostavn­o popustilo pod non-stop igranjem.

U prevodu, to znači da bi Micić mogao da računa na sigurnih 20 minuta po utakmici jer bi pored plejmejker­a mogao da igra i dvojku. Sve ovo znaju u klubu koji je tri puta bio šampion NBA lige i za koji su igrale legende kao što su Vilt Čembrlen, Džulijus Irving, Mozes Melun, Čarls Brakli, Moris Čiks, Alens Ajverson...

Nije tajna ni da su Siksersi cele sezone, još od Svetskog prvenstva u Kini, pratili Micićeve partije u dresu Efesa i da je naš košarkaš dobio visoke ocene. Nema sumnje da bi Micić prihvatio poziv iz NBA lige, a da je dogovor blizu pokazuje i potez Efesa koji je zaintereso­van za Nika Kalatisa iz Panatinaik­osa, kao zamenu za Vasu.n

 ??  ??
 ??  ?? filadelfij­a je bila zaintereso­vana i za bogdana bogdanović­a
filadelfij­a je bila zaintereso­vana i za bogdana bogdanović­a
 ??  ?? Simons je, pored embida, prva zvezda filadelfij­e
Simons je, pored embida, prva zvezda filadelfij­e

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia