Blic

PRESUDIO PORODICI SEKIROM NA SPAVANJU

- MILICA IVANOVIĆ/JOVANA ALEKSIĆ

Miloš I. (21), koji je optužen za ubistvo maćehe Danijele (43), sestre Ane (20), polusestre S. R. (12) i oca Predraga (45), najverovat­nije je nezapamćen zločin učinio dok je cela porodica bila na spavanju, a kao glavni motiv sumnja se da je bio novac.

To su za sada prve informacij­e opsežne istrage koja se i dalje vodi u vezi ovog zločina koji se odigrao u centru Leskovca u iznajmljno­j kući kako bi se razotkrile sve okolnosti ovog krvavog pira.

Naš izvor upućen u istragu kaže da je jedino otac Predrag pružio otpor napadaču.

Porodica se nedavno doselila iz sela Granica u opštini Bojnik u centra Leskovca, gde je iznajmila kuću u kojoj se i odigrao zločin. Meštani ovog sela gde je i rođen Miloš I. u šoku su zbog sudbine porodice, ali i zbog toga što je za takav krvavi pir optužen Miloš.

PROBLEMATI­ČAN, ALI NE I NASILAN

- On jeste bio problemati­čan, neradan, nevaspitan, malo luckast, kao i cela porodica. Potkradao je roditelje, posebno dedu Miloša i babu Milanku sa poljoprivr­ednom penzijom, koje je oterao u dug od 200.000 dinara, ali nije bio kavgadžija. Zato smo svi u šoku - pričaju starešine sela Slobodan Stojanović i Zoran Ilić.

I meštani pomno prate i razmenjuju priče o samom zločinu, a većina njih je u nekom srodstvu sa porodicom.

- Nama su ispričali da su ženska deca mnogo vrištala, ali da ih izgleda niko nije čuo. Jao, pa kako je mogao da ubije u trudnu sestru, pa on je ubio i bebu u njenom stomaku pitaju se rođaci.

I o motivima zločina se još uvek nagađa, budući da se Više tužilaštvo u Leskovcu još nije oglasilo. Ono što se iz nezvanični­h nadležnih izvora može čuti to je da je Miloš „upao u žutu minutu“posle svađe sa ocem i maćehom zbog novca. Navodno mu je nedostajao novac za cigarete i izlaske, ali meštani kažu da je to kod njih bila česta tema i dodaju da je Miloš imao loše odnose s maćehom.

- Maćeha ih je malteretir­ala, to se moglo videti golim okom - tvrde Stojanović i Ilić.

OČEVA TETKA PRIJAVILA?

Policija je na mesto zločina izašla 10. maja oko 14 sati, pošto se, kako se nezvanično navodi, Miloš prijavio zločin. Postavlja se, međutim, pitanje gde je proveo desetak sati od masakra svoje porodice do predaje. Meštani Granice pričaju da je, navodno, odmah posle tragedije otišao kod rođene sestre njegovog dede Miloša, koja živi u Leskovcu.

- Kada ga je videla krvavog, pitala je ko ga je prebio, a on joj sve priznao. Verovatno ga je ona nagovorila da se preda policiji - zaključuju oni.

U vreme dok smo mi bili u selu, Miloševi baka i deka nisu znali za tragediju. Čekali su da iz Beograda dođe njihov drugi sin.

- Sinoć je bila policija da mu pod nekim izgovorom uzme porodičnu pušku, verovatno iz straha da nešto ne napravi ako slučajno sazna da je sve izgubio, ali su svima nama zapretili da ne smemo da mu kažemo - pričaju u komšiluku.

Dedu Miloša videli smo kako gura kolica uzbrdo ka svojoj dvospratno­j još nezavršeno­j kući, koju mu je podigao sin iz Beograda. Primetio nas je i dugo se osvrtao. Dok smo se udaljavali uz brdo se penjao automobil u pratnji sanitetsko­g vozila. U automobilu je bio Predragov brat od strica koji radi u Domu zdravlja u Bojniku. Dvoje roditelja i baka i deka su verovatno saznali istinu.

Jedino je otac Predrag uspeo da pruži kakav takav otpor Milošu, ostali ukućani nisu imali nikakve šanse da prežive njegov krvavi pir

Komšije i rođaci su u potpunom šoku, pitaju se kako je moguće da je Miloš ubio svoju rođenu sestu Anu, koja je nosila dete u stomaku

KORISNICI CENTRA

Inače, sama porodica borila se sa više problema, a ponajviše materijaln­ih. I opština Bojnik im je svojevreme­no besplatno, u susednom selu, ustupila opštinsku zgradu za stanovanje, angažovala je Predraga na sezonskim poslovima, ali njega nigde „nije držalo mesto“. Preselio se u Leskovac, gde je dvoje starije dece završilo srednje škole, a on se nekoliko puta u međuvremen­u ženio i promenio mnogo podstarski­h kuća i stanova. Porodica je bila korisnik pomoći Centra za socijalni rad.

- Porodica je primila redovnu socijalnu i povremenu dodatnu novčanu pomoć, ali nikada nije bilo nasilja u toj porodici. Miloša nismo imali na evidenciji kao nasilnog, nismo imali problema s njim, a naknadno nam je rečeno da ni u školi s njim nisu imali problema osim što je izostajao sa nastave i što je dolazio neuredan - kaže direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu Predrag Momčilović.

Predrag ima još jednog sina (15), koji je pukom srećom izbegao smrt jer ga je leskovački centar za socijalni rad smestio u socijalnu ustanovu još marta 2019. godine.

 ??  ?? sumnja se da je novac bio milošev motiv za strašan zločin
sumnja se da je novac bio milošev motiv za strašan zločin
 ??  ?? predrag i ana su se u leskovac doselili nedavno iz sela granica pored bojnika
predrag i ana su se u leskovac doselili nedavno iz sela granica pored bojnika
 ??  ?? miloševa nedužna žrtva je i njegova dvanaestog­odišnja polusestra s. r.
miloševa nedužna žrtva je i njegova dvanaestog­odišnja polusestra s. r.
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia