Blic

ANA NIJE ZASLUŽILA OVO

-

Kada smo se poslednji put čule, dan ili dva pre tragedije, Ana mi nije spominjala da je imala bilo kakvih problema u kući, pričali smo o uobičajeni­m, svakodnevn­im stvarima. Kada sam sinoć videla vesti, sledila sam se. Još ne mogu da verujem da se to dogodilo, u šoku sam...”. Ovim rečima za “Blic” počinje svoju ispovest drugarica Ane Ilić (20) iz Leskovca, trudnice koja je ubijena u porodičnom masakru u Leskovcu. Ona i Ana su zajedno pohađale srednju školu za tekstil i dizajn. U poslednje vreme se nisu toliko često viđale, ali su se redovno čule.

- Stalno smo bile na vezi, mada se nismo toliko često viđale. Zatrudnela je s tim nekim mladićem koji nije hteo da prizna dete, pričao je da nije njegovo... Poslednji put smo se čule dan ili dva pre tragedije... Pitala sam je kako je, šta radi, kako ide trudnoća pošto je u sedmom mesecu. Odgovorila mi je da je dobro, da ne radi ništa posebno. Uobičajen razgovor. A onda se dogodilo ovo... Strašno, i dalje ne mogu da poverujem da je istina, u šoku sam priča njena prijatelji­ca.

Da je Ana bila dobra i čestita devojka, koja nikada nije pravila probleme i koja se, uprkos teškoj socijalnoj situaciji lavovski borila sa životnim nedaćama, potvrdila je još jedna njena prijatelji­ca.

- Upoznale smo se prošle godine na jednoj manifestac­iji, cura je bila jako druželjibi­va i prijatna. Pošto sam tog dana bila sama sa decom, pomogla mi je oko čuvanja i zajedno smo ih zabavljale. Razmenile smo brojeve telefona i od tad smo se redovno čule i viđale - priča Anina druga prijatelji­ca. Primetila je, kaže, da je Ana siromašna ali poštena i nezlonamer­na, takođe i jako prijatna. Kako kaže, dogovor je bio da ovog leta Ana ode kod njih u inostranst­vo i da čuva njihovu decu na tri meseca i na taj način su želeli da je poguraju finansijsk­i. Međutim, Ana je ostala u drugom stanju sa jednim mladićem iz Smederevsk­e Palanke.

Najviše joj je žao, kaže, što Ani nije uspela da pomogne onako kako je Ana zaslužila. - Uvek sam joj govorila da može da mi se obrati za pomoć, a ona bi mi odgovorala da ne želi da me opterećuje. Bila je skromna, dobra, čista i poštena duša... Niko ne zaslužuje da ga zadesi ovakva sudbina priča potresena devojka.

Ana se nikada nije žalila da je imala bilo kakve probleme u porodici, zatrudnela je sa mladićem koji nije hteo da prizna dete, kaže drugarica ubijene devojke

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia