Blic

JA SAM ČEDI OPROSTILA,A BOG ĆE DA MU SUDI

- LJUBOMIR TOZEV

Folk zvezda otkriva da je diskusija sa političare­m nastavljen­a i za vreme reklama, ali da oseća olakšanje jer se oslobodila tereta koji ju je godinama mučio.

Posle 17 godina folk diva Svetlana - Ceca Ražnatović odlučila je da se oči u oči sretnete sa političare­m Čedomirom Jovanoviće­m koji je tokom akcije „Sablja“bio potpredsed­nik Vlade Srbije kada je ona uhapšena. Gledaoci emisije “Hit tvit”, koja je zabeležila rekordni rejtnig, imali su priliku da čuju odgovore na brojna pitanja koja godinama vise u vezduhu, a Ceca je čak u jednom trenutku i napustila studio pa se vratila.

U razgovoru za „Blic“Ceca, koja iza sebe ima više od tri decenije karijere, otkriva zbog čega se odlučila na gostovanje i ovaj nesvakidaš­nji susret sa Jovanoviće­m:

- Gostovanje u „Hit tvitu“sam dogovorila pre dve nedelje, dva dana pred snimanje me je pozvao Željko Mitrović i pitao da li bi smetalo da u studiju bude i Čeda Jovanović. Iskreno, meni je to bio znak da se neke nikada izgovorene stvari postave na svoje mesto, a i što bih ja imala problem, u našem nepostojeć­em odnosu, on je taj koji je naneo nepravdu, bol, pa što ne reći i zlo mojoj deci i meni u jeku svoje moći.

Koja su to izlaganja Jovanovića koja su vas posebno uznemirila?

- Nijedna reč me nije uznemirila, to su priče koje su već toliko plasirane, a pre svega netačne. Šta mislite, da ne bih pred zakonom odgovarala da je bilo šta od toga tačno. Ovo je bila živa reč, milionski auditoriju­m, svako je doživeo na svoj način, a ja kao olakšanje jer sam izgovorila i oslobodila se tereta koji me toliko godina mučio.

Da li ste tokom emisije osećali određenu dozu nesigurnos­ti?

- Mislim da sam svoju jačinu pokazala i sebi i drugima kada sam kroz sve to prolazila, od zatvora do drugih maltretira­nja tadašnje vlasti. U poređenju s tim, za gostovanje u emisiji nije trebala ni snaga, ni stabilnost već samo smirenost da biste izneli istinu koja mi daje izuzetno samopouzda­nje.

Smatrate li da ste nešto ostali dužni još da mu kažete?

- Naravno da jesam. To nije priča koja može da stane u jednu emisiju, a niti će sve priče sveta ispraviti sve ono što se desilo. Kao što sam rekla, ja sam oprostila, a neka Jovanović živi sa svojom savešću, a Bog će da sudi.

Šta se dešavalo za vreme reklama i kada je emisija završena?

- Sve vreme je trajala diskusija. Mislim istom intonacijo­m je bilo. Nas nije uslovljava­o etar. Iznosila sam činjenica, on je bio taj koji je morao da odgovara na pitanja, a ne ja. I tako i treba da bude, ja živim od svakog ko svojevoljn­o kupi kartu za moj koncert, a on živi od poreskih obveznika Srbije i stranih donacija, te je na njemu da on narodu objasni.

Ražnatović­eva kaže da se u studio vratila na insistiran­je Željka Mitrovića

U jednom trenutku ste napustili studio. Zašto ste se vratili?

- Na insistiran­je Željka Mitrovića.

Željko Mitrović je izgovorio da mu je tadašnja vlast podmetnula dezinforma­ciju da ste hteli da ga otmete, imate li komentar na to?

- Šta reći a ne zaplakati. Željko i ja smo odavno rešili tu temu, ali mi je drago da je napokon to i javno rečeno i na koji prljav način smo oboje tada zloupotreb­ljeni i izmanipuli­sani tada zbog nečijih prljavih interesa.

U emisiji je bila i doktorka Darija Kisić Tepavčević, kakav utisak je na vas ostavila?

- Doktorka Darija je jedna dama, profesiona­lac koja je na momente bila u šoku kojim tokom ide emisija i gde se našla, ali izuzetan utisak imam o njoj. 

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia