Blic

KADA ĆE NASTAVAK PRIMERE?

-

ko Brašanac je oduševljen Španijom i ne odbacuje mogućnost da ostane da živi i nakon kraja karijere.

- Imali smo sreću da nam prvi grad bude Sevilja - jedan od najlepših na svetu. Izvanredna klima, u decembru zna da bude 20 stepeni. Posle smo živeli u Madridu, koji nas je takođe očarao. Obišli smo dosta gradova i stvarno je prelepa zemlja. Ljudi su slični nama i nikakav problem nismo imali da se prilagodim­o, trebalo nam je svega par meseci da savladamo jezik. Deca nam ovde idu u vrtić,

Finansijsk­e posledice zbog virusa korona osetiće se i u Osasuni, ali samo ako se sezona ne nastavi.

- Svi španski klubovi će izgubiti mnogo novca ako se ne odigraju utakmice do kraja, najviše od televizijs­kih prava, kao i od ulaznica. Još jedan dokaz da je zaista sjajna atmosfera u klubu jeste što smo se lako dogovorili šta ćemo ako ne bude sezona nastavljen­a, a dogovoreno je smanjenje primanja u takvoj situaciji. stariji sin govori i španski. Dosta inostranih fudbalera reši da nakon karijere živi u Španiji i razumem ih. Ne

isključuje­m tu opciju, mada je prerano da razmišljam o tome.

Brašanac već četvrtu godinu igra u jednoj od najjačih liga na svetu.

- Izuzetno sam ponosan na tu činjenicu jer je i te kako teška liga. Bio sam na pozajmicam­a, ali sam i tamo igrao minimum po 25 utakmica. Doskora nisam vodio statistiku, ali sam odigrao više od 100 utakmica u Španiji, prvenstvo i Kup, pa sam i na to ponosan. Ono što je potrebno svake godine jeste profesiona­lni stav, kao i svakodnevn­i rad. Vodim računicu o svakoj sitnici. Tako je ovde, svih 25 igrača se bore za mesto u timu, uzalud si standardan kad nakon dva, tri loša treninga više nisi u ekipi.

Odlično se Brašanac

2015, DIJANA I DARKO SU SE VENČALI JE BRAŠANAC SAMO DAN NAKON ŠTO

SRBIJE DEBITOVAO ZA REPREZENTA­CIJU

snašao u Osasuni, gde igra u životnoj formi.

- Zadovoljan sam kako sam se snašao u novom klubu, Osasuna mi je bila prva opcija i brzo smo se dogovorili. Odmah po završetku prošle sezone kada smo ostvarili kontakt. Svidela mi se ideja koju su imali i način na koji me vide u svojim redovima. Naišao sam na sjajan doček i nije mi trebalo puno da se adaptiram na ekipu.

Nosio si kapitensku traku Partizana, igraš u Primeri, imaš li još neku fudbalsku želju?

- Dosta snova sam ostvario u fudbalu. Više ne gledam toliko u budućnost kao kada sam bio klinac. Video sam koliko je važna koncentrac­ija u fudbalu i uspeo sam da to izgradim. Mislim samo na sledeći trening i utakmicu. Usmeren sam ka sadašnjost­i, zbog čega sam i odabrao Osasunu. Donela mi je sigurnost u vidu ugovora, nije pozajmica kao prethodna dva puta.

Decenija i jače u Humskoj je napravila od Darka Brašanca fudbalera, zbog čega nikada neće zaboraviti dane u Partizanu.

- Kao i za sve koji su odrasli u Partizanu, i za mene je Humska druga kuća. Bio sam tamo 11 godina, došao sam kao dete, otišao kao čovek i igrač koji je uspeo da ostvari većinu ciljeva sa Partizanom. Ispunjen sam otišao i to je ono čime se ponosim. Pratim crno-bele, ne samo fudbal, već pogotovo košarku koju sam uvek obožavao - poručio je Brašanac.

mečeva odigrao je Brašanac u Španiji u dresou Betisa, Alavesa, Leganesa i Osasune.

 ??  ?? brašanac u duelu sa špancem delafeuom na evropskom prvenstvu za igrače do godina, koje je igrano od . jula do . avgusta . godine. španija je slavila sa :
brašanac u duelu sa špancem delafeuom na evropskom prvenstvu za igrače do godina, koje je igrano od . jula do . avgusta . godine. španija je slavila sa :
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia