Blic

PAUNOVIĆ: LUKA JE DOBIO NA LUTRIJI

“Svi smo očekivali mnogo više. Joviću je potreban veteran, tačnije mentor koji bi mu pokazao šta znači kada si fudbaler Reala”.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Luka je jedan od najvećih talenata koje sam sreo, a igrao sam protiv „ubica“kao što su Vijeri, Haselbajnk, Fernando Tores, Penev... Posle Mijatovića, Šukera i njihove generacije, imali smo dobrih napadača, ali nijedan nije kao Jović. Na prostoru bivše Jugoslavij­e nije viđen veći talenat u poslednjih 20 godina”. Ovo je pre manje od godine rekao naš stručnjak Veljko Paunović nakon što je Luka Jović za 60 miliona evra postao fudbaler Reala.

Danas, posle svega što se dogodilo sa Jovićem i boravkom u kraljevsko­m klubu. Paunović smatra da je vreme da Luka počne da vraća.

- Svi smo očekivali više od njega. Znam da mu je bilo potrebno vreme da prođe kroz adaptaciju na veliki klub, ali još verujem u njega. Zahtevi u Realu su veliki i na svaki morate odmah da odgovorite. Na primer, ako dobijete na lutriji, a niste spremni na novi život, život na visokoj nozi sa dosta novca, brzo ćete da se vratite na početak - rekao je Paunović.

Srpski trener, kog je pandemija zatekla u Čikagu, gde je završio sa vođenjem ekipe Fajer, smatra da Zinedin Zidan ima dobar odnos prema Joviću.

- Vidim da se Zidan trudi sa Lukom. Međutim, Joviću je potreban neki veteran, da bude stalnu uz njega, da ga uhvati za ruku i da mu pokaže kako funkcioniš­u stvari u klubovima kao što su Real, Barselona i Atletiko dodao je Veljko Paunović.

U početku verovalo se da će ulogu Lukinog mentora da preuzme njegov imenjak i jedini igrač u Realu sa ovih naših prostora, Modrić. Međutim, iskusni Hrvat se našao u podjednako lošoj situaciji - dobitnik “Zlatne lopte” doživeo je strahovit pad forme i sam je morao da se bori za mesto u postavi. Čak se ni Karim Benzema nije pretrgao da se nađe Joviću kao mlađem kolegi u napadu. Uostalom, zašto bi neko i morao da pomogne 22-godišnjem fudbaleru koji zarađuje gotovo 200.000 evra nedeljno?

Prelom kosti stopala desne noge samo je dodatno zakompliko­vao Jovićevu situaciju u kraljevsko­m klubu, koja se menja, izgleda, kako dune vetar. Sportski dnevnik “As” prenosi da je povreda, u stvari, pozitivno uticala na Jovića, koji je tek sada (stvarno) shvatio gde je došao. U Madridu su ga pustili da preleži dečje bolesti i sada od njega traže da se ponaša kako dolikuje fudbaleru Reala. A to znači da sluša savete doktora i da na rehabilita­ciju dođe pre svih.

Samo tako, i nikako drugačije, on može da računa na novu šansu u Realu.

„On je svestan da je dotakao dno i da više nema prostora za manevrisan­je. Zato želi još jednu priliku jer smatra da je trener Zidan usporio njegov napredak, da je igrao malo i da, jednostavn­o, nije imao sreće“, piše “As”.

Dosta toga je i istina. Na 24 meča je sakupio samo 770 minuta, što je bilo dovoljno za dva gola i dve asistencij­e. Takođe, dva pogotka su mu bila poništena zbog milimetars­kih ofsajda.

„Luka zna u kakvoj situaciji se nalazi. Namerava da sebi priušti još jednu sezonu i da pokaže da u Realu nisu pogrešili kada su ga doveli na “Santijago Bernabeu” da obuče devetku. Ako se ne dokaže, bio bi spreman da ode. Za njega su zaintereso­vani Milan i Napoli“, prenosi “As”.

I DALJE VERUJE U JOVIĆA, ZA PAUNOVIĆ NAJVEĆI TALENAT KOGA JE REKAO DA JE U POSLEDNJIH 20 GODINA

 ??  ?? Španski mediji prenose da se Luka Jović trgnuo posle povrede stopala i da je spreman da zatraži samo još jednu priliku da se dokaže u dresu kraljevsko­g kluba.
Španski mediji prenose da se Luka Jović trgnuo posle povrede stopala i da je spreman da zatraži samo još jednu priliku da se dokaže u dresu kraljevsko­g kluba.
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia