Blic

UDS: Lutamo između istoka i zapada 200 godina

-

JEDNI OD LIDERA Ujedinjene demokratsk­e Srbije Tatjana Macura i Aleksandar Olenik poručili su građanima da UDS predstavlj­a skup stranaka i organizaci­ja koje su garant putu Srbije ka EU.

Istakli su da će normalno stanje za Srbiju nastati tek kada granica ka EU više ne bude zid između Srbije i Evrope u kojoj se mnogo bolje, slobodnije i izvesnije živi. Macura, narodna poslanica i kandidatki­nja UDS, podsetila je koliko je EU veliki partner i prijatelj Srbije i osvrnula se na finansijsk­u pomoć koju je u proteklom periodu EU uputila.

- Važno je podsetiti građane Srbije koliko je, u stvari, Evropska unija naš veliki partner i prijatelj. U poslednjih pet godina EU je, prema podacima koji su objavljeni na sajtu Vlade Republike Srbije, uložila čak 1,8 milijardi evra pomoći kao podršku našoj državi. Kada poredimo sa nekim drugim državama koje su nam u istom periodu pomagale, recimo Kinom, videćemo da je to čak 44 puta više - rekla je Macura.

Aleksandar Olenik je podsetio da Srbija više od 200 godina luta između Istoka i Zapada i da UDS hoće to pitanje konaćno da reši.

- Stalno smo na granici. UDS hoće da to pitanje reši i da zauzmemo mesto na Zapadu. Da Srbiju odvedemo na Zapad, gde joj je mesto, da ovde iza nas više ne bude granica. Ne samo zbog protoka ljudi, ideja, kapitala, trgovine, nego i stvarnog sistema koji takođe nije isti s ove i s one strane granice. Ukidanjem granice pravni sistem koji postoji u EU će biti pretočen kod nas, imaćemo državu koja štiti građane - kaže Olenik.

 ??  ?? da zauzmemo naše mesto na zapadu, kaže olenik
da zauzmemo naše mesto na zapadu, kaže olenik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia