Blic

VEČITI DANAS KONAČNO IGRAJU UTAKMICE

-

Fud baleri Crvene zvezde i Partizana danas će odigrati prve kontrolne utakmice, posle pauze prouzrokov­ane pandemijom virusa korona. Biće to, doduše, mečevi koje će crveno-beli i crno-beli igrati sa „rivalom“iz svog dvorišta.

Naime, izabranici Dejana Stankovića će od 10.30 izaći na megdan omladincim­a Zvezde, koje sa klupe predvodi Slavoljub Đorđević. S druge strane, Savo Milošević je ceo igrački pogon prvog tima „parnog valjka“da podeli, kako bi fudbaleri odigrali meč između sebe.

Viša sila je doprinela ovakvoj situaciji, a pošto se sezona bliži nastavku, sve je više informacij­a kako će

Pošto ove sezone, usled promena koje su nastale zbog pandemije virusa korona, neće doći do plej- ofa, sledeći derbi čekaćemo do jeseni se ona okončati, odnosno kako će Superliga izgledati naredne sezone. Zna se da se šampionat nastavlja 30. maja, te da će biti odigrana samo četiri kola regularnog dela prvenstva. Do plej-ofa i plej-auta neće doći.

Zvezda, koja na tabeli ima prednost od 11 bodova u odnosu na Partizan, na dva boda je do obrane titule, pa će u kvalifikac­ije za Ligu šampiona. Partizan će u kvalifikac­ije za Ligu Evrope, a za mesto koje vodi u to takmičenje boriće se i Vojvodina, TSC, Čukarički... Ispadanja iz Superlige neće biti, što znači da će od sezone 2020/ 21. eltini rang biti proširen na, kako stoje stvari, 20 ekipa, i igraće se 39 kola.

Prema najavama, samo će naredna sezona biti u tom formatu, već sledeće Superliga će se opet smanjiti, samo se još ne zna na koliko klubova.

- Ako 20 klubova bude činila Superliga, onda će Prva liga imati 16, a ako Superliga bude imala 18 - onda će Prva liga Srbije imati 18 - istakao je Dragomir Lazović uz konstataci­ju da konačnu odluku donosi Odbor za hitna pitanja FS Srbije - poručio je Dragomir Lazović, predsednik Zajednice Superlige.

S P O RT& RAZONODA

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia