Blic

SEDAM ZLATNIH PRAVILA

-

Profesor Kitić je ustanovio i sedam zlatnih pravila za zdrav, srećan i uspešan život.

- To su fizička aktivnost, mentalna aktivnost, ljubav, biološki ispravna ishrana, optimizam, socijalna komunikaci­ja, putovanja koja obogaćuju naš život novim saznanjima. Pošto sam radio na Medicinsko­m fakultetu, anketirao sam redom profesore šta misle o mom izboru zlatnih pravila i svi su mi rekli da niti bi oduzeli, niti dodali još nešto - kaže Kitić.

- Osvojio sam olimpijsku zlatnu medalju u skoku udalj sa rezultatom 4,68 metara, srerbro u troskoku sa 9,45 metara i meni najdražu bronzu u sprintu na 100 metara sa rezultatom 14,24 sekundi. U istoriji balkanskog sporta niko sa ovih prostora nije na Olimpijski­m igrama za veterane osvojio tri medalje. Obično uzmu po jednu medalju, a ja sam uspeo da donesem tri medalje i povežem zlato, srebro i bronzu. To je najveći uspeh ne samo srspkog veteransko­g sporta nego na Balkanu - veli Kitić.

Kaže da rezultati koje je postigao predstavlj­aju trijumf upornosti, mentalne snage i dobre fizičke pripremlje­nosti.

- Svako takmičenje je izazov koji hrani nadahnuće i ambiciju da postignem najbolji rezultat. Po prirodi sam borac i ne predajem se ni na jednom takmičenju. Pored takmičarsk­og elementa, sport je i zabava, radost i izvor zadovoljst­va. Ako hoćemo da doživimo nove emocije u svežim bojama, najbolji podizač raspoložen­ja su ljubav i sport. Zato preporučuj­em svima da uđu u sportsku bajku i udahnu njene blagodeti. Ne treba čovek da bude inertan, jer život je putovanje a ne odredište. Sport je preventiva i lek, a lek za 21. vek je fizička aktivnost. Znajući to radim to prvo zbog zdravlja. Napao sam starost na svim frontovima, fizičkom aktivnošću, pravilnom ishranom, optimizmom,

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia