Blic

DIREKTORKU ŠKOLE I NJENOG VOZAČA UBIO LJUBOMORNI MUŽ

-

BRANISLAVA GNJIDIĆ (49), DIREKTORKA OSNOVNE škole „Sava Šumanović“u Erdeviku, ubijena je juče oko 9.30 sati u svojoj kancelarij­i u školi. Nju je hicima iz oružja usmrtio suprug Predrag Gnjidić (53). No, pre nego što je ubio suprugu, on je u dvorištu škole usmrtio i muškarca M. B. (56), vozača ubijene Branislave. Prema saznanjima „Blica“, Predrag se na stravičan zločin odlučio jer je sumnjao da ga supruga vara sa svojim vozačem! Nakon dvostrukog ubistva, Gnjidić je uhapšen.

Meštani Erdevika šokirani su stravičnim zločinom koji se odigrao, a za ubijenu Branislavu imaju reči hvale. Prema saznanjima našeg lista, Predrag Gnjidić (53) prvo je ušao u prostorije domara škole, tu je zatekao Miroslava Bojića (56), vozača koji je navodno bio u vezi sa njegovom suprugom, direktorko­m ove ustanove Branislavo­m Gnjidić (49), i zapucao. - Ušao je naoružan u domarevu prostoriju i video Bojića kako sedi s domarom. Domaru je samo rekao: „Sagni se, neću tebi ništa“, a onda je zapucao u Bojića i ubio ga na licu mesta - priča za „Blic“jedan od zaposlenih u školi.

Nakon što je ubio vozača,

Gnjidić, inače lovočuvar, uputio se pravo na prvi sprat u kancelarij­u svoje supruge.

- Otišao je na prvi sprat i sekretaric­i njegove supruge rekao: „Pomeri se, ja moram da je ubijem!“- kaže izvor „Blica“.

Preplašena žena nije mogla ništa da uradi da spreči naoružanog muškarca koji je ušao u kancelarij­u i zapucao u suprugu. Nakon toga, Predrag je krenuo ka izlazu iz škole, a sekretaric­a je pozvala policiju.

Prema nezvanični­m informacij­ama, jedan od lokalnih policajaca odmah se uputio ka školi i zatekao Predraga kako naoružan izlazi iz nje. Gnjidić je bacio oružje na zemlju, rekao mu da neće više pucati i predao se.

Inače, kako „Blic“nezvanično saznaje, direktorka škole pre nekoliko dana napustila je svog supruga i vratila se u Erdevik da živi kod majke. Gnjidić ju je ubio kada je saznao da Branislava ne želi da mu se vrati i da je u vezi sa Miroslavom Bojićem, njenim vozačem. Njih dvoje, inače, imaju dvoje dece i godinama su bili u braku.

„Blic“je posetio majku pokojne Branislave, Olgicu, koja je kroz suze ispričala da je Branislavu u sredu do njene kuće u Erdeviku dovezao njen stariji sin (22) zbog svađe sa suprugom. - Ne puštaj me, mama, ubiće me. Te reči moje ćerke nikada neću zaboraviti - rekla je za „Blic“potresena žena.

Kako kaže, Predragovo maltretira­nje svih u porodici trajalo je duže vreme.

- Sve je počelo kada su mlađem unuku (16) utvrdili da boluje od šećerne bolesti. Predrag je postao patološki ljubomoran na sve. I na sinove i na Branislavu. Isticao je kako ima veću platu od Branislave i da bez njega ne bi mogla porodica da opstane. Sve je kulminiral­o pre dve godine, kada je Branislava postala direktorka škole i dobila veću platu od njega. Od tada ne prestaje sa psihičkim maltretira­njem. Branislava je u školi upoznala Miroslava i upustila se s njim u vezu valjda tražeći izlaz. Međutim, vidite kakva se desila tragedija - priča nam Olgica skrhana bolom i dodaje da je Branislava nameravala da ostane kod nje, ali da je Predrag insistirao da mu se vrati.

 ??  ?? STRAVIČAN ZLOČIN U OSNOVNOJ ŠKOLI U ERDEVIKU
STRAVIČAN ZLOČIN U OSNOVNOJ ŠKOLI U ERDEVIKU
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia