Blic

Njena zvonca zvone po celoj Evropi

-

Ivana kovaković (33) iz Šapca ima jedinstven posao na Balkanu - u svojoj radionici oslikava zvona za bicikl, a pored Beograda, prodaje ih i u Beču, Amsterdamu, Berlinu, a ne bi se iznenadila da ih vidi na bilo kojem kraju sveta.

ka svakom zvonu piše „Srbija“, a krase ih crtani likovi, strip junaci, razne voćke, cveće, životinje, pejzaži i sve što ljubitelji dvotočkaša mogu da zamisle.

fvanina zvona zvone po celoj bvropi, a još lepši je osećaj kada se prolaznik u njih zagleda. To nisu obična zvonca, kakva se inače viđaju na biciklu, već magija boja koja nikog ne ostavlja ravnodušni­m. Zbog toga ova devojka radi posao koja voli i uživa u osećaju da njen unikatni ručni rad usrećuje druge.

- hada priđete mom biciklu, nasmejaćet­e se na ovčicu. Svako zvono ima svoju pričicu - kaže fvana dok se vozi i zvoni prolaznici­ma na ulici.

Tu priču za zaljubljen­ike u bicikl fvana oslikava u potkrovlju svoje zgrade u Šapcu. Staro zvono rasklopi, otvori konzervu sa farbom, uzme četkicu u ruke i kreće. Sloj po sloj, linija po linija, i tako se komad metala pretvara u mala umetnička dela. A sve je krenulo sasvim slučajno, kada je poželela da spoji svoje tri ljubavi - biciklizam, slikanje i ekonomiju.

- jeni je trebalo nešto kreativno, drugačije od drugih, i onda sam došla na ideju da oslikam zvono na biciklu koje sam kupila od svoje prve plate. Zvonce je bilo ta prilika kroz koju sam mogla sebe na neki način da iskažem. seoma mi se svidelo i tada sam rešila da pokušam da oslikavam zvona - priča, prisećajuć­i se prvog

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia