Blic

Nastavak suđenja za ubistvo na pumpi

- A. Adžić

SUĐENJE MILOŠU SREBRIĆU, optuženom za ubistvo studentkin­je Kristine Kaplanović na benzinskoj stanici u Velikom Mokrom Lugu, biće nastavljen­o danas pred Višim sudom u Beogradu.

Na današnjem ročištu očekuje se da se pojavi Stefan Rokvić protiv kojeg je podignut optužni predlog zbog neprijavlj­ivanja krivičnog dela. On je inače sin biznismena Danijela Rokvića (53) koji je oženjen pevačicom Dijanom Didi Janković.

Podsetimo, krajem maja 2017, ubijena je dvadesetog­odišnja studentkin­ja Kristina Kaplanović na benzinskoj pumpi u Velikom Mokrom Lugu, a njenog ubicu, ni posle tri godine, još nije stigla zaslužena kazna. U trenutku pljačke u kasi pumpe bilo je tek oko 10.000 dinara.

U pucnjavi na pumpi ranjen je i Darko Stankov, koji je rekao da se nalazio pored Kristine kada ju je Srebrić ubio. On je objasnio da je ubicu prepoznao na osnovu zaliska, obrve i oka.

Prema njegovim rečima, zbog svedočenja i prepoznava­nja Srebrića dobijao je brojne pretnje, zbog čega mu je dodeljena policijska zaštita.

Uprkos tvrdnji svedoka, odbrana se poziva na snimak sa sigurnosni­h kamera sa pumpe, na kojem se ne vidi ključni trenutak ubistva. Na njima nedostaje ključnih pet minuta i 10 sekundi.

Kamere su, kako je prikazano u sudnici Višeg suda u Beogradu, snimile momenat pre ubistva i trenutak kada devojka pada na zemlju, a nedostaju video-zapisi u periodu između 22.30 do 22.35, kada se zločin dogodio. B. B. n

smera zatvorsku maricu pratili su pripadnici Interventn­e jedinice policije i inspektori Specijalno­g policijsko­g odjeljenja. Dok je Vukotić bio na saslušanju obilazili su zgradu tužilaštva dok je Kotoranin bio na saslušanju.

Branko Anđelić, Vukotićev advokat, kaže za “Blic” da “mediji nagađaju razlog zbog koga je njegov klijent bio u tužilaštvu.

Vođa „škaljaraca“sumnjiči se da je pokušao da ubije Miloša Radonjića, Vojina Stupara i Tamaru Zvicer, koji se povezuju sa suparnički­m klanom

- On je u nekim predmetima osumnjičen, u nekima je svedok, a u nekima oštećeni. Tako da ima nekoliko razloga zbog kojih je mogao da bude u tužilaštvu, a ne samo zbog predmeta u kojima je osumnjičen. Vukotić je i jedini punomoćnik porodice u slučaju ubistva oca, tako da može da prisustvuj­e saslušanju svedoka u tom postupku. Možda je i zbog toga bio - kaže advokat Anđelić, ne želeći da otkrije pravi razlog posete tužilaštvu.

Da li je bio kao oštećeni, svedok ili osumnjičen­i, može da se nagađa jer ni iz tužilašta nema saopštenja, ali je nesumnjivo da je ime Jovice Vukotića u prvom pranu u nekim istraga. Policija i tužilaštvo sumnjiče ga za pokušaj ubistva sugrađana Miloša Radonjića, Vojina Stupara i Tamare Zvicer. Radonjić i Stupar, povezuju se za suparnički­m - kavačkim klanom, a Vukotić se sumnjiči da je 27. marta 2016. godine, sa Igorom Dedovićem i Milićem Minjom Šakovićem, pucao na njih iz automobila u pokretu u kotorskom naselju Rakite. Upravo je zbog ovog slučaja i izručen iz Srbije Crnog Gori.

U istrazi pokušaja dvostrukog ubistva saslušan je 19. juna 2019. godine u prostorija­ma Okružnog zatvora u Beogradu, a 8. februara 2020. godine pred podgorički­m Višim sudom. Vukotiću je nedavno Vrhovni sud produžio pritvor do 8. jula.

n

 ??  ?? kristina kaplanović ubijena je na svom radnom mestu
kristina kaplanović ubijena je na svom radnom mestu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia