Blic

ČEFERIN: NAVIJAČI ĆE SE BRZO VRATITI NA TRIBINE

Fudbal se nije promenio ni posle Prvog ni posle Drugog svetskog rata, a neće se sigurno promeniti ni posle korone, kaže prvi čovek evropske kuće fudbala.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Ni Prvi ni Drugi svetski rat nisu uništili fudbal, pa neće bi virus korona. Ovo su reči predsednik­a UEFA, Aleksandra Čeferina, koji je siguran da će najpopular­niji sport na planeti uspeti da pobedi opaku bolest i da se pritom ne razboli. Čeferin kaže da će se navijači vratiti na tribine vrlo brzo, iako je preporuka da se do kraja godine svi mečevi igraju na praznim stadionima.

Bundesliga je prvo veliko takmičenje koje se nastavilo po slabljenju pandemije virusa korona i samo je pitanje trenutka kada će isti korak da naprave i Englezi, Italijani i Španci. Francuzi su već završili sezonu, ali je sve više nezadovolj­nih tim potezom jer je očigledno i Liga 1 mogla da se igra.

- Situacija je ozbiljna, ali polako popušta i zato moramo da budemo obazrivi. Sve više znamo o virusu i ja sam optimista u svakom pogledu. Zato mi se ne sviđaju izjave da nas očekuje apokalipsa i da moramo da se pripremimo za drugu i treći talas ili možda i za peti. Pratimo šta se dešava i pratimo sve savete, ali siguran sam da će nam se vrlo brzo vratiti stari dobri fudbal sa navijačima na tribinama - poručio je Čeferin. Predstavni­ci Svetske zdravstven­e organizaci­je ponavljaju da se publika neće vratiti sve dok se ne pronađe vakcina, a to se sigurno neće dogodini pre 2021.

- Niko ne zna šta nas čeka sutra. Međutim, očekujem da se vratimo u normalan režim, tako da kažem. Stvari mogu da se promene, ali ne mogu takve da ostanu zauvek. Ovo je novo iskustvo i kada se rešimo pokvarenog virusa, sve će biti kao nekada. Fudbal se nije promenio ni posle Prvog ili Drugog svetskog rata, a neće se promeniti ni zbog ovog virusa - poručio je Čeferin.

Nemci su nam pokazali da fudbal u doba korone može da bude zanimljiv za gledanje, ali UEFA, kao i svi mi, strahujemo da će izostanak navijača morati da uzme svoj danak. Ne samo zbog gubitaka na ulaznicama, već zbog atmosfere koja preti da ubije draž igranja. Fudbaleri kažu da im je čudno na terenu i da će pokušati da se priviknu. Koliko je to moguće, još ne znamo. 

Siguran sam da će nam se vrlo brzo vratiti stari dobri fudbal, sa navijačima na tribinama. Ovo je potpuno novo iskustvo za sve nas

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia