Blic

OD FATALNIH PIJANKI NA SETU DO PRETNJI UBISTVOM

-

POSLE 20 GODINA OTKRIVENE TAJNE O JEDNOM OD NAJGLEDANI­JIH FILMOVA

Slomljene kosti

Krou je u vreme snimanja imao više od 30 godina i producenti nisu hteli da rizikuju da se povredi pa mu je tako bilo zabranjeno da igra fudbal na setu kako bi se sačuvao. Nije pomoglo... On je tokom snimanja imao napuknuće kuka, slomio je stopalo i pokidao je Ahilovu tetivu.

Jedan od glumaca koji je igrao drugog gladijator­a ispričao je kako je u nekoliko navrata umalo nožem isekao statistu tokom scena borbe.

Sujeta

U filmu, pored Kroua, igrao je i Hoakin Finiks, ali i drugi poznati glumci pa je nivo testostero­na bio veliki koliko i ego svakog od njih.

Krou je, međutim, bio najgori. Tako je pretio smrću producentu u nekoliko navrata. “Zadaviću te golim rukama”, poručio mu je jednom prilikom, a svađao se i sa rediteljem koji je, svedoče ostali sa seta, bio dosta strpljiv sa glavnom zvezdom.

On tako nije hteo da izgovori na početku spomenutu repliku, najupečatl­jiviju rečenicu iz filma. Snimanje je stalo pa je Ridli Skot satima morao da ga ubeđuje.

- Bilo je to sranje od replike. Ali ja sam najbolji glumac na svetu i mogu da odglumim tako da i sranje ispadne dobro - ispričao je Krou posle snimanja.

Smrt jednog od glavnih glumaca na Setu

Oliver Rid u filmu igra Antonijusa Proksima, starog gladijator­a koji obučava nove borce. On je zaslužan i za jedan od najvećih problema sa kojima su morali da se izbore na setu - preminuo je usred snimanja kada su bili na Malti (Malta je poslužila kao scenografi­ja za Rim).

I Rid i Krou su bili poznati po svojoj prekoj naravi i sklonosti prema piću ali se nisu podnosili pa se nisu družili uopšte tokom snimanja. Ali dok je Krou obuzdavao svoj apetit prema alkoholu, Rid je, iako je bio obećao reditelju da će piti samo vikendom, prihvatio izazov u takmičenju ispijanja u pabu sa mornarima iz britanskog razarača. Navodno, popio je osam piva, 12 šotova ruma i pola flaše viskija pre nego što je pao na pod, bukvalno. Preminuo je na putu do bolnice.

umalo ih je Sve pojeo tigar

Jedna od najupečatl­jivijih scena u filmu je ona u kojoj se Maksimus bori u Koloseumu, a u arenu uleću tigrovi. Jedan od njih je umalo pojeo Rasela Kroua. Plan je bio da tigra drže ukrotitelj­i i da ga puste da izađe iz rupe u zemlji kad treba da krene na Kroua. On međutim, nije pao na označeno mesto već mnogo bliže životinji koja ga umalo nije ščepala.

Oliver Rid preminuo je usred snimanja nakon takmičenja u ispijanju alkohola

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? MILIONA DOLARA ZARADIO JE FILM
KADA JE PAO PORED TIGRA, KROU UMALO NIJE POSTAO ŽRTVA ŽIVOTINJE
KILOGRAMA JE MORAO DA SMRŠA KROU ZA OVU ULOGU
MILIONA DOLARA ZARADIO JE FILM KADA JE PAO PORED TIGRA, KROU UMALO NIJE POSTAO ŽRTVA ŽIVOTINJE KILOGRAMA JE MORAO DA SMRŠA KROU ZA OVU ULOGU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia