Blic

OD RAZOČARANJ­A DO RAZUMEVANJ­A

-

NA BEOGRADSKI AERODROM “Nikola Tesla” juče je doputovalo 116 crnogorski­h studenata besplatnim letom avio-kompanije “Montenegro erlajns”, a dan pre došlo ih je isto toliko.

Studenti različitih fakulteta u Beogradu ili Novom Sadu mahom razumeju situaciju u svojoj rodnoj Crnoj Gori, kao i to zbog čega ona nije još otvorila granice za građane Srbije, međutim bilo je i onih koji su ovakvu odluku okarakteri­sali kao sramnu.

- Mislim da to s neke strane i nije loše s obzirom na to da je Crna Gora prva država u Evropi bez zaraženih virusom. Svakako da mislim da bi granice trebalo da se otvore zbog turizma. Naravno da će biti pogođen turizam s obzirom na to da ima veliki broj srpskih turista koji dolaze na letovanje - rekao je za “Blic” student iz Crne Gore koji nije želeo da se predstavi.

Nekoliko njih nije želelo javno da iskazuje mišljenje.

- Verovatno imaju konkretnih razloga zašto nisu otvorili granice. Mislim da će sve ovo i te kako uticati na crnogorski turizam jer najveći prihod Crna Gora ima upravo od turizma i Srba. Studiram u Novom Sadu već četvrtu godinu i mislim da ništa ne može da poremeti moj odnos sa kolegama iz Beograda. Ako sam ja s nekim u dobrom odnosu, mislim da nema veze kakvo stanje u državama vlada oko nas - rekla je za “Blic” studentkin­ja Jovana Tatalović.

Jedan od studenata, međutim, kaže da je ova odluka najveća bruka Crne Gore.

- To je najveća bruka koju je Crna Gora mogla da uradi svom narodu. Mi smo Srbi svi iz Crne Gore. Ako ne otvori granice, mislim da će to veoma uticati na turizam. Većina ljudi iz Srbije dole kod nas ima porodicu, te odlaze i kod nje. Sećam se kako su ovde još ranije gledali na nas, zato mislim da sada odnosi između nas i Srba mogu da se poremete - rekao nam je jedan student koji takođe nije želeo da se predstavi. 

Mislim da će sve ovo i te kako uticati na crnogorski turizam jer najveći prihod Crna Gora ima upravo od turizma i Srba, rekla je za „Blic“studentkin­ja Jovana Tatalović

 ??  ?? neki studenti naglašavaj­u da u srbiji ipak ima mnogo više obolelih
neki studenti naglašavaj­u da u srbiji ipak ima mnogo više obolelih
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia