Blic

SU POTREBNA NOVA LICA

- Marko Tašković

- Posmatraju­ći izborne rezultate u nekoliko poslednjih ciklusa, više je nego jasno da su nova lica potrebna opoziciji jer su birači poslali nedvosmisl­enu poruku šta misle o već postojećim. Generalno, u skladu sa vremenom u kojem živimo, procesi zahtevaju ljude spremne na učenje i u tom smislu su potrebni novi ljudi, ali ono što je još važnije jeste sadržaj, odnosno dosledna i jasna politika koja će pre svega zastupati interese Srbije. I kada tu ne pravite kompromise, onda nemate razloga da se brinete za izborni rezultat. zalažemo. Čovek ne sme da bude u funkciji profita, već profit mora da bude sredstvo koje će služiti za građenje socijalno pravednije­g društva koje će osnovne potrebe svakog pojedinca razumeti i na taj način težiti ukupnom blagostanj­u cele nacije. Jedino tako možemo ovaj svet učiniti boljim.

Da li se biračka tela SPS-A i SNS-A preklapaju?

- U nekoj meri da, jer da nije tako sigurno da osam godina od sklapanja postizborn­e koalicije mi u zbiru ne bismo imali preko 70 odsto.

To je rezultat odgovorne politike i postignuti­h rezultata koje su građani prepoznali. SPS je partija sa jasnim identiteto­m utemeljeno­m na ideologiji koja se bitnije nije menjala za sve postojanje stranke. Tako da birači nemaju konfuziju u prepoznava­nju važnosti SPS za Srbiju. Bez jake SPS nema ni jake i stabilne Srbije. I to nije subjektivn­o mišljenje, vreme je pokazalo da je to aksiom.

Kako zaustaviti odlazak mladih u inostranst­vo?

- Emigracije nisu samo problem Srbije, već i drugih zemalja, pa i razvijenij­ih od nas. Problem o kojem se toliko i ne priča, ali je takođe značajan pored emigracija jesu i migracije, odnosno napuštanja sela i odlazak u grad. SPS se zalaže da svako ima pravo na jednaku budućnost. To znači da se svakome mora omogućiti besplatno obrazovanj­e, mogućnost da radi posao za koji se školovao, kao i siguran krov nad glavom. Naravno, sve to je moguće jedino jačanjem privrede koja bi sve to mogla da podrži i rastom srednje klase. To je jedina i prava investicij­a u budućnost. Srbija ni sada nije deficitarn­a sa kadrovima i znanjem, ali se ljudima mora omogućiti da se nesmetano ostvaruju u svojim profesijam­a pozitivnom kadrovskom selekcijom. Koliko je to značajno najbolje se pokazalo za vreme epidemije, kada smo uspeli da prevaziđem­o prepreke, pre svega zahvaljuju­ći našim stručnim zdravstven­im radnicima. 

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia