Blic

TUKLI DRUGA DO SMRTI, ODGOVARAJ ZA TEŠKO UBISTVO

Istraga smrti 18-godišnjeg Stefana Filića je završena i Više javno tužilaštvo u Smederevu podiže optužnicu protiv Nikole B. (20) iz Velike Plane i njegovog vršnjaka i sugrađanin­a Mitra P. zbog teškog ubistva i preti im najmanje deset godina zatvora!

- ANA Ž. ADŽIĆ

Istraga je završena. Saslušani su svi svedoci, završena veštačenja povreda. I neuropsihi­jatrijsko veštačenje osumnjičen­ih takođe je završeno i dostavljen­o tužilaštvu, i protiv dvojice osumnjičen­ih podižemo optužnicu za krivično delo teškog ubistva - kaže za “Blic” Dragan Lopušina, viši javni tužilac u Smederevu.

Optužnicu je podignuta tri i po meseca posle krivičnog dela. Zakon inače nalaže da kada su osumnjičen­i u pritvoru optužnica protiv njega mora biti podignuta u roku od šest meseci od momenta hapšenja. Da bi se okrivljeni našli na optuženičk­oj klupi optužnicu mora da potvrdi Viši sud u Smederevu.

Stefan Filić, odličan maturant Srednje ekonomske škole u Velikoj Plani, preminuo je 3. februara ove godine, dan nakon što su ga u Velikoj Plani mučki pretukli Nikola B. i Mitar P. Uzrok smrti tek punoletnog mladića bio je izliv krvi u mozak, utvrdila je obdukcija. Veštačenje­m mehanizma povreda utvrđeno je da su nastale šutiranjem, udaranjem ruku. Obavljeno

je i neuropsihi­jatrijsko veštačenje osumnjičen­ih s obzirom na to da su obojica u momentu, kada su mučki nasrnuli na Filića, bili pod uticajem alkohola.

U istrazi su saslušani i žrtvin mlađi brat Andreja, svedok nasmrt prebijanja Stefana. I Andrija, kao i ostali svedoci, potvrdio je prvobitnu izjavu datu policiji kako su nasilnici naneli smrtonosne povrede njegovom bratu. Stefanov otac Nenad na saslušanju se pridružio gonjenju okrivljeni­h Nikole B. i Mitra P.

Stefan Filić, odličan maturant Srednje ekonomske škole u Velikoj Plani, 1. februara izašao je u provod, tačnije u klub “Brodolom” u ovom gradu. Posle ponoći, tinejdžeri su izašli iz kluba i krenuli po hranu, Vratili su se i ispred kluba čekali taksi da ih odveze kući, u obližnje Staro Selo, gde živi porodica Filić. Nikola B. i Mitar P. sa društvom su izašli iz kluba i bez ikakvog razloga počeli da maltretira­ju Stefanovog mlađeg brata, maloletnog Andriju. Stefan je reagovao kao stariji brat, pokušao je da ih urazumi. To, međutim, nije pomoglo jer su Nikola B. i Mitar P. bez ikakvog razloga počeli da udaraju i šutiraju Stefana. Stefan je pao, a jedan od siledžija, Nikola B., šutnuo ga je u glavu. Nasilnici su pobegli, a svedoci su pozvali Hitnu pomoć i policiju. Teško povređeni Stefan je prevezen u bolnicu “Stefan Visoki” u Smederevsk­oj Palanci, ali je zbog teških povreda preba

 ??  ?? Optužnica za smrt mladića Stefana Filića (18)
Optužnica za smrt mladića Stefana Filića (18)
 ??  ?? Očajan: Otac ubijenog Stefana filića
Očajan: Otac ubijenog Stefana filića

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia