Blic

VOĐA “VOLPEOVACA” POKUŠAO DA OTME “AUDI”

Kragujevča­nin Božidar Božović (32) zvani Boža, koji važi za kolovođu kriminalne grupe “volpeovci”, uhapšen je zbog sumnje da je sa još trojicom saradnika, na ime nepostojeć­eg duga, od sugrađanin­a pokušao da iznudi “audi A4”!

- A. Ž. A. E. B.

UZNEMIRAVA­LI UHAPŠENI SU TRI MESECA RANJAVANJE­M I MLADIĆA, PRETILI MU

TRAŽILI DA IM PREPIŠE VOZILO

ON SE SUMNJIČI da je vođa kriminalne grupe iznuđivača, a sa njim su privedeni i Kragujevča­ni Dejan Todorović (39), Radovan Paunović (35) i Nemanja Kočović (30).

- Osumnjičen­i su uzeli na zub 27-godišnjeg sugrađanin­a. U protekla četiri meseca, od februara, nekoliko puta su upadali u njegovu kuću i tražili su da, zbog nekog duga koji uopšte nije imao prema njima, svoj “audi A4” prepiše na Kočovićevo ima. Mladić je to odbijao, a oni su pretili da će mu pucati u noge. To ga je uplašilo jer su iznuđivači poznati po tome da onoga ko pokuša da im se odupre fizički povrede - saznaje “Blic” od izvora upoznatog sa istragom.

Pritisnut konstantni­m pretnjama, mladić je na kraju pristao da im prepiše “audi A4”, samo da bi ga ostavili na miru. Konačno su otišli kod notara da overe ugovor kojim vozilo prelazi u vlasništvo Kočovića, ali čim su završili

parafiranj­e dokumenta, policija je uhapsila osumnjičen­e iznuđivače.

Kriminalna grupa kojom, prema podacima bezbednosn­ih službi, rukovodi Božidar - Boža Božović, poznata je kao “volpeovci”, po diskoteci u kojoj šef radi kao obezbeđenj­e, ali se veruje da su on i

Marko, njegov godinu dana stariji brat, pravi vlasnici. Poslednjih meseci ova kriminalna grupa nekoliko puta je bila u žiži javnosti i to zbog vatrenih obračuna, u kojima su stradali njihovi rivali, ali i oni samo bili na meti. Iza tih obračuna mahom se krije borba za prevlast u kragujevač­kim klubovima, jer to donosi ostale “beneficije” kao što je kontrola trgovine drogom. Osim toga, ova ktriminaln­a grupa se povezuje i sa reketiranj­em, prebijanje­m sugrađana.

Prošlog oktobra pucano je na mlađeg brata, ali ga je metak omašio. Božidar se tada vozio u “smartu”, na koji je u blizini kragujevač­ke “Elektrošum­adije” pucano iz džipa u pokretu. Veruje se da je bio meta u znak osvete zbog ubistva MMA borca Radoša Joksimović­a u septembru 2018. godine. Osumnjičen­i za taj zločin Aleksa Miloradovi­ć je uhapšen, policiji je čak predao oružje iz koga je pucao. Navodno je u MMA borca pucao u znak osvete zbog batina koje je dobio godinu dana pre toga.

nterase, a konopac je bio toliko dug da se njegovo telo zaustavilo u visini terase na četvrtom spratu zgrade. Pouzdano se ne zna kada je mladić izvršio samoubistv­o, ali sve su prilike da je to učinio u noći između nedelje i ponedeljka. U to vreme on se u stanu nalazio sa bratom i bakom koji ništa nisu čuli. Telo sina, koje je visilo na konopcu vezanom za terasu pronašla je njegova majka.

n

 ??  ?? Policija uhapsila iznuđivače nakon odlaska kod notara
Policija uhapsila iznuđivače nakon odlaska kod notara

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia