Blic

NOVAK ZA MESEC PRETEKAO ŠPANCE

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Na Iberijskom poluostrvu će takođe da organizuju seriju turnira, ali tek od 10. jula. Vavrinka i Fonjini se zahvalili, ne dolaze u Beograd

Svetski mediji su oduševljen­i uspehom Novaka Đokovića da u superkratk­om vremenu organizuje “Adrija tur”, turnir koji će se održati na pet lokacija u četiri države, a krenuće 13. juna iz Beograda. Sam Novak je priznao da je put od ideje do realizacij­e bio naporan i da će dosta stvari “morati da rade u hodu”.

Poređenja radi, Španci će na sličnom principu da organizuju seriju turnira na Iberijskom poluostrvu, s tim da bi prvo takmičenje trebalo da počne tek 10. jula, gotovo mesec dana posle “Adrija tura”. Pritom, u Španiji će igrati samo lokalni teniseri, dok će Đoković u region da dovede Dominika Tima, Grigora Dimitrova, Damira Džumhura i Aleksandra Zvereva, a očekuje se i potvrda Marina Čilića koji bi se turneji priključio od Zadra.

Novak je rekao i da spisak učesnika nije konačan i da se nada da će dobiti još pozitivnih odgovora. Miloš Raonić se zahvalio na pozivu. Kanađani rođen u Podgorici je želeo da dođe, ali je u poslednjem trenutku odlučio da ostane u Severnoj Americi i da trenira na tvrdoj podlozi.

Otpao je i Novakov veliki prijatelj Stan Vavrinka, koji jednostavn­o kaže da još nije spreman da se vrati.

- Imao sam mnogo zahteva da igram, naročito u Švajcarsko­j, ali i u Srbiji na inicijativ­u Đokovića. Novak igra na svom terenu. Ipak, nisam se potpuno vratio tenisu. Odradio sam samo dva treninga. Od juna krećem sa jačim radom. Moja vizija je da sve dok nisam u formi ne mogu da igram mečeve. Ne bih da rizikujem - poručio je Vavrinka.

Problem za Đokovića je to što dosta tenisera još nije ni počelo sa pravim treninzima, za razliku od njega koji je naporno radio u Marbelji. Takođe, mnogi su još u SAD, gde čekaju odluku o nastavku sezone, dok se drugi, jednostavn­o, plaše putovanja u vreme korone.

Jedan od igrača kog smo mogli da vidimo je i Italijan Fabio Fonjini, ali ni on ne dolazi.

- Nole mi je pisao, ali nisam spreman. Znamo se, mislim, od 14. godine. Već tada se videlo da će da bude čudo od igrača. Imao je snažan karakter i verujem da će uspeti da prestigne Rodžera Federera po broju grend slem trofeja - rekao je Fonjini.

Novak je priznao da nije zvao Nadala da dođe u Beograd, siguran da bi Španac odgovorio negativno. Indirektno je to potvrdio i Rafa, koji se tek vratio treninzima.

- Srećan sam što ponovo mogu da budem na terenu. Međutim, ne žurim jer mislim da se neće ni igrati u 2020. Zato ću da se pripremam za 2021. jer je ova godina izgubljena - pojasnio je Nadal.

Slično razmišlja i Rodžer Federer, koji se još oporavlja od operacije kolena.

- Osećam se dobro. Ali, ne vidim čar u tome da igramo pred praznim tribinama. Ne mogu ni da zamislim kako se borimo bez navijača - kratka je bio Federer, koji je u rodnom Bazelu.

 ??  ?? đoković je potvrdio da zverev dolazi u beograd, ali su vavrinka i fonjini morali da odbiju poziv jer nisu spremni
đoković je potvrdio da zverev dolazi u beograd, ali su vavrinka i fonjini morali da odbiju poziv jer nisu spremni
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia