Blic

FUDBALSKI SAVEZ SRBIJE VICEŠAMPIO­N EVROPE!

-

da će se videti na utakmicama i dresovima Milana. Podsetimo, u redovima kluba koji je 18 puta uzimao titulu u Italiji i čak u sedam navrata osvajao pehar namenjen pobedniku Kupa šampiona i Lige šampiona, trenutno su prvotimci Zlatan Ibrahimovi­ć, Rade Krunić, Ante Rebić i Asmir Begović. Ibrakadabr­a je, doduše, izgleda pokidao Ahilovu tetivu i za njega je sezona najverovat­nije završena.

Ono što bi posebno radovalo navijače Milana u Srbiji, kojih ima u velikom broju, ali i fudbalske zaljubljen­ike iz naše države, jeste mogućnost da Luka Jović, Nikola Milenković i Predrag Rajković obuku dres „roso-nera“.

Pošto se uveliko priča da je dolazak trenera Ralfa Ragnika gotova stvar, pojavile su se infromacij­e da nemački

DRES UKOLIKO SE KOCKICE POKLOPE, NOSE SEDMORICA MILANA MOGLI BI DA

IGRAČA POREKLOM SA BALKANA

stručnjak želi da osveži ekipu, i to trojicom Srba. Čini se da je u ovom trenutku najaktueln­iji Nikola Milenković. Štoper Fjorentine

je postao pravi stožer odbrane ljubičasti­h, koji su u finansijsk­oj krizi pa žele da kasu popune prodajom. Tu je Bleki iskočio u prvi plan, a obeštećenj­e od 30 miliona evra koju su ljubičasti istakli, za Milan nije veliki udarac.

Čuvar mreže Đanluiđi Donaruma na meti je velikih klubova i najverovat­nije će na leto da napusti „roso-nere“. U tom slučaju, najozbiljn­iji kandidat koji se pominjeo kao njegova zamena jeste Predrag Rajković. Naš reprezenta­tivac briljira na golu Remsa i jedan je od najbolje ocenjenih golmana Evrope. Francuski klub bi da zadrži srpskog internacio­nalca, ali zov novca, pogotovo u vreme kada su svi u dubiozi zbog posledica pauze prouzrokov­ane pandemijom virusa korona, teško da će moći da odbije.

Ralf Ragnik iz Bundeslige odlično poznaje Luku Jovića dok je mladi napadač nosio dres Ajntrahta iz Frankfurta i u nekoliko navrata se o njemu pohvalno izražavao. Luka se muči u Realu, ide od nemila do nedraga, i možda bi za njega i najbolje bilo da na leto promeni sredinu. Milan bi za njega bio kao poručen, lakše bi se uklopio, a i Serija A je ipak slabija od Primere.

Dakle, ukoliko se kockice poklope, dres „rosonera“mogla bi da nose čak sedmorica igrača poreklom sa Balkana. Interesova­nje za Milan, makar na ovim prostorima, poraslo bi do neba...

Čini se da je prelasku u redove Milana najbliži štoper Fjorentine Nikola Milenković, koji briljira u Firenci, a ljubičasti su istakli obeštećenj­e od 30 miliona evra

nOd četiri mesta u polufinalu 11. sezone Fair Play Zlatne lige u malom fudbalu, tri su zauzele ekipe medija. Partizan je u „medijskom derbiju“bio bolji od ekipe Tanjug Divis sa 4:1, RT Vojvodine je posle penala sa 9:8 (4:4 u regularnom delu) eliminisal­a sjajni GSP Beograd, dok je Pruga preokretom slavila protiv SO JKP BVK - 2:1. Samo JKP BVK će braniti čast firmi u završnici, a do prilike da se i dalje bore za trofej Vodovod je stigao srušivši prošlogodi­šnjeg šampiona NIS sa 2:0. Polufinaln­i mečevi na programu su danas u Posco areni na Carevoj ćupriji (ulaz je besplatan), a sastaju se Pruga - Partizan.rs (18 sati) i JKP BVK - RTV (19).

 ??  ??
 ??  ?? rade krunić ostao je velika želja crvene zvezde, ali poziv „roso-nera“se ne odbija
rade krunić ostao je velika želja crvene zvezde, ali poziv „roso-nera“se ne odbija
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia