Blic

NAPOLI JE NAJUPORNIJ­I

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Španski mediji prenose i da je Jović na listi želja Napolija koji je već duže najupornij­i u nameri da dovede srpskog fudbalera. Napolitanc­i izgleda ne prihvataju “ne” i pokušavaju da ostanu u stalnom kontaktu sa Madriđanim­a, pod uslovom da se nešto promeni. Milan se raspitivao, ali je očigledno da su se roso-neri ohladili. Takođe, priča se i o interesova­nju Engleza, pre svih Vest Hema i Njukasla, mada su u igri, ali iz drugog plana, Arsenal i Čelsi. U svakom slučaju, Luka ne mora da brine da će dobiti priliku, samo je pitanje - u Realu ili nekom drugom klubu?

Kraljevski klub zna da ovog leta ne može da dovede kvalitetni­jeg napadača, tako da čuva novac za 2021. i napad na Halanda i Mbapea.

Zinedin Zidan je prelomio - Luka Jović ostaje u Realu. Španska “Marka” tvrdi da je stvar gotova i da samo novo svetsko čudo može da promeni odluku francuskog stručnjaka. Razloga za Zidanovu odluku ima više. Prvo, Jović je plaćen ogromnih 60 miliona i kraljevski klub bi sebi odvalio šamarčinu da ga pusti na pozajmicu ili proda za siću. Drugo, Zidan bi pokazao da je promašio sa transferom i da više nije onaj trener koji je na “Bernabeuu” doneo tri vezane Lige šampiona. Pogotovo kada se zna da je Jović bio njegova i samo njegova želja.

Bitna činjenica je i da letnji prelazni rok donosi kupovinu mačke u džaku. Fudbaleri su puna dva i po meseca van terena i trenažnog procesa i pitanje je koliko kvalitetno pojačanje, i za koliko novca, možete da obezbedite. Pritom, prodavci od Reala uvek očekuju da preplati igrača. Nije tajna da Madriđani razmišljaj­u o samo dva imena - Erlingu Halandu i Kilijanu Mbapeu. Više ne žele da se zadovolje jednosezon­skim čudima, već traže “devetku” za narednu deceniju. Problem je što obojica ostaju van domašaja do 2021. godine.

Jović je tako dobio 12 meseci da pokaže šta zna. Zidan je to rekao Luki koji je, prenosi “Marka”, spreman da se promeni, da postane igrač za ponos najvećeg kluba na planeti.

Šta bi to trebalo da znači, saznaćemo tek za četiri, pet meseci, pošto se oporavi od preloma kosti u stopalu.

U Realu postoji i mišljenje da se klub ogrešio o Jovića. Imao je smešno malu minutažu a dežurni kritičari su beležili svaku njegovu grešku. Takođe, sreća nije bila na njegovoj strani. Postigao je dva gola, mogao je tri, četiri više da nije bio u nemilosti VAR tehnologij­e (milimetars­ki ofsajdi) i prečke. Saigrači ga nisu preterano hranili loptama ali se ni on nije previše trudio da ih ubedi kako je on - taj. Navijači mu upravo to najviše prebacuju. Ostavio je mlak utisak, klinca kojem je svejedno. Ako kapiten Ramos i Benzema još moraju da se dokazuju, onda se to očekuje i od 21- napadača kojem je Real prvi, pravi veliki klub.

Obe strane su napravile nekoliko pogrešnih koraka i zato je najpošteni­je da se počne od nule. Luka je na teži način shvatio šta znači kada si igrač Reala. Beli dres sa krunom je teži od svih koje je nosio. Zajedno! Pre njega, pod pritiskom su pucali i Luka Modrić i Karim Benzema. Modriću su bili potrebni meseci da se privikne na uslove u Realu, iako je stigao kao izgrađen fudbaler. Benzema je u debitantsk­oj sezoni bio uspešniji od Jovića, zabio je devet golova, ali je imao i nekoliko epizoda zbog kojih je hteo da napusti Madrid. Danas Francuz ima 501 meč uz svoje ime i 241 gol.

Posle svega, nije lako da se donese zaključak. Zidan je više puta rekao da je “Jović budućnost Reala i da će postići dosta golova”, da bi ga narednih nekoliko mečeva na teren uvodio u zaustavnom vremenu. Sa druge strane, i Luka je obećao da će da se promeni, pa nije. Znači, nema razloga da jedan drugom veruju, ali su obojica u istom čamcu koji se polako ljulja. Jer, sezona bez trofeja, može da znači i Real bez Zidana? Ili bez Jovića?

Jović je plaćen 60 miliona evra i Real bi sebi odvalio šamar ukoliko bi ga pustio na pozajmicu ili prodao za siću

nJOVIĆ JE PREMA PISANJU „MARKE“,

DA POKAŽE ŠTA ZNA DOBIO 12 MESECI

LUKI

I ZIDAN JE TO SAOPŠTIO

 ??  ?? iako se u realu još nije istakao, za jovića se interesuju veliki klubovi
iako se u realu još nije istakao, za jovića se interesuju veliki klubovi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia