Blic

VELIKIĆEV SIN OPTUŽEN DA JE OTROVAO KOLEGE

Srpski psihijatar uhapšen u Austriji zbog sumnje da je otrovao kolege, sin je Dragana Velikića, nekadašnje­g ambasadora Srbije u Austriji, potvrđeno je “Blicu” u diplomatsk­im krugovima. Vid Velikić je na saslušanju u policiji negirao dela koja mu se stavlj

-

VID VELIKIĆ, MLADI, ambiciozni lekar iz Srbije, kako su ga opisivali tamošnji mediji, zaposlen u Opštoj bolnici AKH u Beču, uhapšen je zbog sumnje da je sredinom maja, tortom koju je poslužio kolegama na poslu, izazvao trovanje kod više osoba, pošto je prethodno u nju ubrizgao dve vrste lekova koje se koriste kao terapija u psihijatri­jskom lečenju.

Zdravstven­i radnici, njih desetak, najpre su zbog tegoba poput vrtoglavic­e, temperatur­e, mučnine i povraćanja mislili da su zaraženi korona virusom, međutim nakon što je jedan od kolega hospitaliz­ovan, analizom njegove krvi utvrđeno je da je imao veću količinu sedativa “truksal” i “benzodiaze­pam”. Kada su istražitel­ji bečke policije sklopili kockice, tragovi su ih doveli do mladog psihijatra Velikića koji radi u ovoj bolnici.

Međutim, kako prenose mediji, kada je policija htela da obavi razgovor sa njim, nisu mogli da ga nađu na radnom mestu. Odmah je pokrenuta potraga i uhapšen je u jednom kafiću u glavnom gradu Austrije.

Velikić je u razgovoru sa policijom negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov branilac, rekavši da za sada “ne može više da komentariš­e budući da se još nije dovoljno upoznao sa predmetom”.

Kao moguć motiv mediji su naveli da je reč o neuzvraćen­oj ljubavi, jer je navodno Velikić želeo da započne vezu sa jednom osobom s posla. Takođe, njegove kolege su, prema pisanju austrijski­h medija, potvrdile da je i ranije imao čudne trenutke u svom ponašanju, da ih je proganjao, zbog čega je jedan od njih postavio videonadzo­r na kući. Navodno se na jednom od snimaka vidi kako Velikić buši gume na njegovom automobilu, što će biti obuhvaćeno istragom.

 ??  ??
 ??  ?? pozvali smo dragana velikića za komentar, ali on nije želeo da govori za naš list
pozvali smo dragana velikića za komentar, ali on nije želeo da govori za naš list

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia