Blic

HALAND JE JOŠ ZELEN

Mladi Norvežanin se nije proslavio protiv Bajerna Njegov bivši trener iz Salcburga Džesi Marš smatra da je Erling pravi igrač za Liverpul.

- ALEKSANDAR PIJEVAC

Pritisak velike utakmice očigledno je uticao na mladog Erlinga Halanda koji u porazu Borusije iz Dortmunda od Bajerna (0:1) nije pokazao ni deo raskošnog talenta. Odbrana Bavaraca nije imala problema sa norveškim vunderkind­om koji je, istina, bio odsečen u napadu, praktično bez jedne upotreblji­ve lopte.

Bajern je pobedom prišao na korak od osme uzastopne titule, jer šest kola pre kraja ima sedam poena prednosti. Derbi Bundeslige

je rešio Džošua Himik, strašnim lobom u završnici prvog poluvremen­a.

Tako su navijači ostali bez obećanog “revolveraš­kog” duela Halanda i Levandovsk­og, u kojem se ni Poljak nije proslavio. Za 90 minuta je uspeo da pogodi samo stativu. Erling je u drugom delu morao da napusti teren zbog povrede kolena za koju se kaže da “nije ozbiljnija”.

Haland počinje da shvata da u svetu fudbala ravnoteža veoma često i veoma brzo

menja strane. Bio je strelac u prvom meču (Šalke) posle povratka nemačkog fudbala na teren, za vikend sa Volfsburgo­m se nije proslavio, da bi protiv Bajerna bio neubedljiv. Posle poraza, videlo se koliko mu je bilo teško, ne samo zbog povrede. Erling je navikao da daje golove, a da bismo pronašli tri vezane ligaške utakmice na kojima nije postigao pogodak moramo da se vratimo u septembar 2018. kada je bio član Moldea, sa nepunih 18 godina. Njegov prosek ove sezone je 1,13 golova po meču.

Meč sa “Signal Iduna arene” pratili su skauti svih klubova koji su zaintereso­vani za Halanda. Iako se nije proslavio, Norvežanin je pokazao da može sam da stvori priliku za gol, u trenutku kada nije imao pomoć saigrača. Haland nije uspeo da ubedi javnost u Madridu da je pravi napadač za njihov Real, ali je zato dobio preporuku koja može da ga odvede na Ostrvo.

Džesi Marš, Halandov bivši trener u Salcburgu, smatra da je Norvežanin pravo rešenje za Liverpul.

- On je neverovata­n i po svim parametrim­a već sada je među najboljim napadačima na svetu. Takođe, Erling je veoma inteligent­an, motivisan i disciplino­van. Voli da uči i da se razvija. Vidite, tek smo zagrebali njegovu površinu. Borusija je dobar klub za mlade fudbalere, gde imaju priliku da igraju i da se razvijaju. Ipak, njemu je mesto u većoj sredini. Mislim da bi se sjajno uklopio u Liverpul - rekao je Marš. 

 ??  ?? haland je imao jednu priliku za gol u meču koji je bajern dobio sa :
haland je imao jednu priliku za gol u meču koji je bajern dobio sa :
 ??  ?? džošua kimih je u . minutu majstorski lobovao romana burkija
džošua kimih je u . minutu majstorski lobovao romana burkija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia