Blic

DIZNILEND JE SPREMAN DA UGOSTI NBA KOŠARKAŠE

-

Diznilend u Orlandu je spreman da otvori vrata za NBA mečeve i samo čeka znak komesara Silvera. Veliki zabavni park poseduje svu potrebnu logistiku da ugosti više hiljada igrača, trenera, zvaničnika i drugih koji su povezani sa NBA cirkusom. Predstavni­ci “Dizni sveta” kažu da u istom trenutku može da se igra 13 utakmica, tamo da niko ne bude izložen zarazi više nego što je to potrebno. Postoji i dovoljno svlačionic­a, kao i hotela i

plasirala u nokaut fazu.

Nije tajna da je komesar NBA lige Adam Silver oduševljen načinom na koji fudbal funkcioniš­e i spreman je da eksperimen­tiše. Utisak je da ligaški deo sa 82 meča postaje dosadan jer timovi koji ne mogu u plej-of namerno gube restorana da svaki klub bude sam u objektu. Liga bi morala da se izbori i sa terminima mečeva. Na primer, timovi sa Zapadne obale bi morali da igraju oko ponoći po lokalnom vremenu u Orlandu, kako bi dobili udarni TV termin za svoje navijače na drugom kraju SAD. Inače, u trenutku kada se dobije zeleno svetlo, timovi će imati 2-3 nedelje za minipripre­me, a onda ih očekuje karantin od nekoliko dana po dolasku na Floridu.

kako bi dobili bolju poziciju na NBA draftu. Zvanično, “tankovanje” nije dokazano, ali niko ne može da kaže da ne postoji.

Pitanje je kako bi se timovi podelili u grupe. Trenutno najboljem timu u ligi, Milvokiju, niko ne može da neće biti mikija ni šilje, ali ni navijača na mečevima nba lige

garantuje da će dobiti lakše rivale od, recimo, LA Lejkersa. Baksi bi tako, pored prednosti domaćeg terena, izgubili i, da tako kažemo, otvoreniji put do finala.

Ideja je i da se odmah počne sa plej-ofom, ali tako da se konferenci­je pomešaju, odnosno bez podele na Istok i Zapad. Milvoki bi bio prvi, a Orlando poslednji tim na osnovu pobeda i poraza. To znači da bi Nikola Jokić i Denver bili šesti i u prvom kolu bi se sastali sa Indijanom (11), a zatim, ako prođu naravno, sa boljim iz duela Toronto (3) - Dalas (11).

Veliki problem je što vremena nema i igrači postaju nervozni. Oni traže da im se kaže da ili ne.

- Mislim da bi bilo najpametni­je da se sezona poništi i da igrači ostanu kod svojih kuća. Tako bismo svi bili zdravi i spremni da narednu sezonu počnemo na vreme. Sve drugo bi bilo pogrešno - poručio je legendarni Šakil O‘nil. 

NBA komesar Adam Silver ne krije da je oduševljen načinom na koji FIFA i UEFA organizuju takmičenja. To je možda i prvi znak da će se promeniti sistem igranja u najjačoj ligi na svetu.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia