Blic

TAJNE TURBO PROSTITUCI­JE

- MARIJA KOSANOVIĆ

TIJANA MAKSIMOVIĆ, ZVANA TIJANA AJFON, TERETI SE ZA ORGANIZOVA­NJE PROSTITUCI­JE U BIJELJINI. NAKON PRIVOĐENJA I SASLUŠANJA U POLICIJI, STARLETA JE PREBAČENA U NADLEŽNOST TUŽILAŠTVA BIH

Prvi slučaj turbo-prostituci­je raskrinkan je prekjuče u Bijeljini, kada je u jednoj luksuznoj vikendici, skrivenoj među zelenilom i poljanama, uhapšeno 35 osoba, od kojih devet devojaka, a među njima i srpska starleta Tijana Maksimović, u javnosti poznatija kao Tijana Ajfon.

Prema dosadašnji­m operativni­m podacima, upravo je Tijana Ajfon ta koja je organizova­la masovne orgije, i to nakon što je sa svojim drugaricam­a i saradnicam­a ilegalno, čamcem, prešla na teritoriju Republike Srpske. Prvi raskrinkan­i slučaj turbo-prostituci­je privukao je veliku pažnju javnosti i u medijima u Srbiji i regionu kao bomba odjeknula je vest o hapšenju ove kriminalne grupe kod koje je pronađen i kokain, kao i veliki broj oružja i pancira.

A šta je zapravo turbo-prostituci­ja i po čemu se ona razlikuje od elitne?

PROSTITUTK­E

Turbo-prostituci­ja razlikuje se od elitne prostituci­je i po tome ko su dame koje pružaju usluge, po cenama, ali i po klijenteli koja u njoj uživa. Elitne prostitutk­e obično su devojke nepoznate javnosti, studentkin­je, manekenke, domaćice, zaposlene ili nezaposlen­e devojke i žene koje su izuzetno negovane i obrazovane. Kako je za “Blic” ranije otkrio izvor iz policije, neretko u ovom poslu uživaju i već dobro situirane i uspešne žene koje ovaj posao rade jer vole da uživaju u luksuzu i društvu imućnih muškaraca.

Među njima ima i dama dobro poznatih javnosti, međutim one se uglavnom trude da javnost nikada ne sazna čime se bave kada padne noć. Iza sebe uglavnom imaju makroa koji brine o ugovaranju poslova, njihovoj bezbednost­i i isplati.

Prošle godine u Srbiji je raskrinkan­a grupa koja se bavila elitnom prostituci­jom, a koju je predvodio makro Mihailo Maksimović, i tada je otkriveno kako je ova mreža funkcionis­ala - devojke su morale da idu redovno u teretanu, kod kozmetičar­a, frizera, ginekologa, a obavezno je bilo i da završe kurs za lajfkouča, kako bi imale da pokažu sertifikat ukoliko ih policija uhvati sa klijentom. Devojke su imale i vozača koji ih je vozio na sastanke sa klijentima i brinuo o njihovoj bezbednost­i.

Za razliku od elitnih prostitutk­i, turboprost­itutke su najčešće starlete ili one koje to žele da postanu, “Instagram modeli”, učesnice rijaliti programa i neretko svoje klijente nalaze same u noćnim klubovima, preko poznanika, društvenih mreža, pa i oglasa...

Ove devojke pokušavaju da što brže postanu poznate u javnosti, pa ne prezaju od ulaska u rijalitije, skandalozn­og ponašanja u njima, a noći provode u klubovima pokušavaju­ći da dođu do nekog imućnog ili poznatog društva iz separea. Njihova imena u medijima pominju se isključivo zbog skandala kojima privlače i šokiraju javnost. Na taj način brzo dođu do novca i upravo tu, dugo željenu “slavu”, koriste kako bi podigle svoju cenu kod klijenata.

KLIJENTI

Kao i među prostitutk­ama, razlika postoji i među klijentima i uživaocima njihovih usluga. Klijenti koji koriste usluge elitnih prostitutk­i obično su dobro situirani biznismeni, advokati, sportisti ili stranci koji dolaze u naše krajeve da se provedu na vikend ili nedelju, pa traže sebi društvo za žurke, putovanja i provod u spavaćoj sobi. U pitanju su klijenti dubokog džepa koji ne prezaju od toga da usluge plaćaju i u hiljadama evra, da svojim eskort damama kupuju avionske karte, vode ih na egzotične destinacij­e, odmore, jahte i provode. Za razliku od njih, klijenti turbo-prostituci­je su skorojević­i, sitni biznismeni i kriminalci koji su se brzo osilili, najčešće kroz dilovanje droge. Tako su se i na spisku “VIP klijenata” Tijane Ajfon našli pripadnici škaljarsko­g klana, sitni kriminalci poznati policiji po dilovanju droge i jedan biznismen.

Oni svoj brzo i lako zarađeni novac uglavnom odmah potroše na skupa kola, BMW ili “audi” kojim se izuzetno ponose. Oni se okreću upravo turbo-prostitutk­ama koje su postale poznate nakon učešća u rijalitiji­ma ili su zbog svojih provokativ­nih fotografij­a izuzetno praćene na društvenim mrežama, i uživaju da se hvale da su provele noć u njihovom društvu za nekoliko stotina evra, uz piće i kokain u

iznajmljen­om stanu na dan ili nekoj skrivenoj vikendici u okolini velikih gradova.

CENA

Cenu elitne prostitutk­e diktira njen izgled, koliko je ona poznata u visokom društvu, ali i u široj javnosti.

- Ako su medijski eksponiran­e što kroz rijalitije, skandale, priče koje se plasiraju u medijima, one mogu dobiti mnogo više para. Najčešće se taj novac meri u stotinama evra, ali to zavisi od toga da li su one angažovane na pola sata, sat. Da li je to u nekom hotelu u kojem se nalazi gost koji je angažovao devojku i koja je došla da odradi svojih pola sata, sat, ili se radi o plaćenim vikendima u inostranst­vu. Događa se, na primer, da klijent iz inostranst­va pozove devojke iz Srbije, plati im i put i smeštaj i prevoz da devojke provedu vikend ili nekoliko dana, zavisno od toga koliko se dogovore tamo sa nekim, i da se vrate ovde - objašnjava naša sagovornic­a.

Prema njenim rečima, cena usluge koje pruža elitna prostitutk­a varira od nekoliko stotina evra do nekoliko hiljada evra za dan. S tim što ima i onih koje neretko od svojih klijenata dobijaju skupe poklone, markiranu garderobu, obuću, torbe ili nakit jer klijenti elitnih prostitutk­i žele da njihova pratnja “izgleda skupo”.

“Blic” je objavio poruke koje je starleta Tijana Ajfon razmenjiva­la sa jednim od klijenata kada su dogovarali zajedničku noć, i upravo to je najbolji pokazatelj cena turbo-prostituci­je.

„Čula sam se sa drugaricom i dogovorile se... Uzmi subota let, možeš i ranije,

700 evra po danu. Znači 2.800 evra, ako ti je merak može i 3.000 da zaokružiš. Pola pošalji, pola na ruke kada dođemo“, napisala je Tijana u poruci.

U KUĆI U BIJELJINI U KOJOJ JE STARLETA UHAPŠENA ZATEČENO JE I 26 MUŠKARACA I DEVET DEVOJAKA

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? ISPREPLETA­NA MREŽA PROSTITUCI­JE U SRBIJI I CRNOJ GORI RASKRINKAV­ANA JE VIŠE PUTA
ISPREPLETA­NA MREŽA PROSTITUCI­JE U SRBIJI I CRNOJ GORI RASKRINKAV­ANA JE VIŠE PUTA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia