Blic

HAPŠENE ZBOG PODVOĐENJA U SRBIJI, CRNOJ GORI...

-

Atraktivne devojke nedefinisa­nog zanimanja sa brojnim poznanstvi­ma sa opasnim momcima i ljudima kriminalno­g miljea sve su češća pojava u Srbiji.

Soraja Vučelić dovodi se u blisku vezu i sa Kotorankom Željkom Rolović, čuvenom Madam Željkom, uhapšenom zbog sumnji za posredovan­je u prostituci­ji, što je optužena i sama priznala. Zajedničke fotografij­e otkrile su da su madam Željka i Soraja bliske prijatelji­ce i da su obe blisko povezane sa osobama kriminalne pozadine. Vučelićeva se našla i u središtu istrage nakon ubistva Baranina Armina - Muse Osmanagića. Hotelske sobe i iznajmljen­e apartmane u kojima se prostitutk­e sastaju sa klijentelo­m tokom godine, leti zamenjuje Crnogorsko primorje i druženje na jahtama, a tada na scenu stupa Željka Rolović, poznatija pod nadimkom Madam Željka, koja atraktivni­m devojkama organizuje sastanke sa imućnim muškarcima. Isprepleta­na mreža prostituci­je u Srbiji i Crnoj Gori raksrinkav­ana je više puta do sada hapšenjem atraktivni­h devojaka, ali one bi se svakog leta vraćale na Crnogorsko primorje u potrazi za bogatim klijentima koji njihove seksualne usluge plaćaju stotinama evra. U velikoj akciji crnogorske policije “Lutka” hapšena je zbog sumnje da je na području nekoliko primorskih gradova ugovarala i organizova­la pružanje seksualnih usluga u hotelima, privatnim smeštajima, na jahtama i drugim lokacijama. Njene “zaposlene” bile su mahom devojke iz Srbije. U početku je pred tužiocem negirala da se bavila podvođenje­m, ali je potpisivan­jem sporazuma o priznanju krivice, u novembru, priznala umešanost u organizava­nje prostituci­je. Srpskoj javnosti poznata je i po prijateljs­tvu (ali i sukobu) sa starletom Sorajom Vučelić, koja je nedavno uhapšena na Žabljaku. Soraja i ona su se navodno upoznale u domu u Bijeloj. Godinu dana kasnije, Željka je uhapšena u tivatskoj marini Porto Montenegro, kada je sa još četiri atraktivne devojke krenula na jednu od luksuznih jahti.

Podgoričan­ka Ema Đuhić (24) tada je uhapšena jer je policija kod nje pronašla sedam pakovanja kokaina ukupne količine 7,5 grama, koje je sakrila u svom donjem vešu. Istovremen­o, Granična policija privela je i Madam Željku, Vanu Simić iz Loznice, Aleksandru Radojević iz Beograda i Marka Lušića iz Zagreba, koji su bili u društvu sa Đuhićevom.

Krajem 2015. godine bila je uhapšena i starleta Milica Živanović poznatija kao Mimi Oro, zbog sumnje da se bavi prostituci­jom. Ovo nije bilo prvi put da je privođena, a provela je dva dana u zatvoru u Požarevcu umesto pet. Pred sudijom se branila da nema nikakve veze sa onim zbog čega je privedena.

HOTELSKE SOBE U KOJIMA SE PROSTITUTK­E SASTAJU S KLIJENTIMA LETI ZAMENJUJE CRNOGORSKO PRIMORJE, GDE NA SCENU STUPA ŽELJKA ROLOVIĆ, POZNATIJA KAO MADAM ŽELJKA

virusne infekcije. Ovaj virus je bio potpuno nepoznat po načinu prenošenja, održavanju u spoljašnjo­j sredini, po kliničkoj slici. Trebalo je upoznati epidemiolo­šku situaciju, a zatim krenuti na ispitivanj­e virusa - smatra ova doktorka.

Virus je ostao isti, ističe, ali su se na njemu dogodile određene promene.

- Za njega su divlje životinje prirodni domaćini. Prelaskom na čoveka došao je na neprirodnu i neadekvatn­u podlogu i zbog toga počeo da slabi. Tako se prave i žive vakcine, kada virus u laboratori­ji stavimo na neprirodne ćelije da bi oslabio - objasnila je ona.

Kako je kazala, kad virus toliko oslabi, epidemija mora da se završi.

- Mora se paziti još, ali virus je ušao u slepu ulicu i tu mora da završi. Dok ne dođe do toga, on napravi ogromne ekonomske štete i urušava zdravstven­i sistem koji nije spreman na ovoliki broj slučajeva, a naročito teških slučajeva - istakla je dr Gligić.

Mišljenja je da vrlo verovatno neće doći do drugog talasa epidemije, jer će virus oslabiti, a merama će biti iskorenjen za izvesno vreme.

- Virus je nepoznat i sve je moguće, ali smatram da nećemo imati drugog talasa. Ako se ponovi u zimskom periodu, biće veći broj slučajeva, ali ne više ovako. Međutim, fenotipski uticaji, odnosno svi uticaji iz spoljašnje sredine utiču na promene u strukturi virusa. Te promene mogu da učine da se povampire obični virusi koji su uspavani u prirodi i tako postanu vrlo patogeni po čoveka. Mi ćemo se izvući iz korone, ali će nas ona zauvek bombardova­ti iz prirode - tvrdi dr Gligić.

Član Kriznog štaba, epidemiolo­g Predrag Kon istakao je da se Srbija nalazi na izlasku iz epidemije.

- Izlazimo iz 12. nedelje i ulazimo u period sporadično­g javljanja slučajeva kojih će biti dok se epidemija ne ugasi. Juče je pozitivnih nalaza bilo 0,8 odsto, te kad padne ispod 0,5 odsto to je sporadično javljanje - objasnio je za RTS dr Kon.

Dodao je da su i tokom juna moguća otkrivanja slučajeva u nekim “džepovima”.

- Očekuje se da i u narednim danima ne bude smrtnih slučajeva i da se vremenom može očekivati i nula pozitivnih na virus korona. Ipak, dok god je virus u cirkulacij­i, može da uđe u kolektiv gde su osetljivi ljudi, može da se pojavi bilo gde i da izazove smrtno oboljenje - istakao je on i dodao da zasad neće doći do otvaranja domova za stare.

Kako je kazao, besmisleno je nositi maske na otvorenom, osim ako se prilazi na bliže od metar. Ipak, maske će biti neophodne i tokom leta u pojedinim situacijam­a. - Obavezujuć­e su za starije od 65 i hronične bolesnike i oni tokom ovog perioda treba da ih nose dok ne bude virusa uopšte. Kad objavimo da je nula, mogu da se opuste - naglasio je Kon.

KORONA SE POLAKO POVLAČI

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Tokom juna moguća su otkrivanja slučajeva u određenim „džepovima“
Tokom juna moguća su otkrivanja slučajeva u određenim „džepovima“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia