Blic

Od 13. do 16. avgusta!

-

Bundesliga, jedina liga iz evropskih top pet koja se vratila posle pauze prouzrokov­ane pandemijom, nastavlja takmičenje i polako ulazi u sam finiš. U prethodnom kolu, u derbiju šampionata prvoplasir­ani Bajern savladao je u gostima prvog pratioca, Borusiju iz Dortmunda minimalcem (N:M), povećao razliku na sedam bodova i sada će čvrstim korakom gaziti ka novoj tituli. Ukoliko je osvoje Bavarci, a sve su prilike da hoće, biće to osma uzastopna šampionska kruna giganta iz Minhena.

Nedodirlji­vi su izabranici Hansa Ditera Flika, koji bi trebalo rutinski da privedu prvenstvo kraju. Danas im na noge stiže nejaka Fortuna i trebalo bi da to bude puko odrađivanj­e posla Bajerna.

Borusiji je pole poraza od Bavaraca i te kako otežan posao pri pokušaju da ipak osvoji titulu, ali joj je ujedno postalo ugroženo prvo mesto, pošto Lajpcig, za koga važi da igra najlepši fudbal u Nemačkoj, diše za vratom, sa samo dva boda manje od „milionera“(55). Blizu su i neugona Borusija iz Menhenglad­baha i Bajer iz Leverkuzen­a.

Herta, u kojoj na pozajmici iz Liverpula igra Marko drujić, pokušaće iz petnih žila da se domogne mesta koje vodi u kvalifikac­ije za Ligu bvrope, a vetar u leđa mogla bi da bude eventualna pobeda kod kuće protiv Augzburga. Što se tiče klubova koji se bore za opstanak, već viđeni drugoligaš maderborn dočekuje Borusiju iz Dortmunda, dok će NT. na tabeli serder našeg Miloša seljkovića gostovati Šalkeu Matije Nastasića. Ajntraht iz Frankfurta, u kome su zapaženi reprezenta­tivci prbije Filip Kostić i Mijat daćinović, ima teško gostovanje solfsburgu.

FUDBALERI BAJERNA SU U DERBIJU U UTORAK SAVLADALI U GOSTIMA BORUSIJU IZ DORTMUNDA I PRAKTIČNO DOŠLI NA KORAK OD OSVAJANJA OSME UZASTOPNE TITULE

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia