Blic

ISIS: VIRUS JE BOŽJA KAZNA, SLEDE NOVI NAPADI

-

ISLAMSKA DRŽAVA (ISIS) NAVELA JE u audio-poruci da je pandemija korona virusa „božja kazna“za njene neprijatel­je i zapretila novim napadima. Osoba koja je govorila predstavil­a se kao portparol te teroristič­ke organizaci­je Abu Hamza al Kuraiši, ali njegov identitet nije potvrđen, prenela je agencija Rojters.

- Bog je svojom voljom poslao kaznu tiranima ovog vremena i njihovim sledbenici­ma. Zadovoljni smo zbog kazne koju vam je bog poslao rekao je navodni portparol na snimku objavljeno­m na sajtu ISIS-A. To je treća audio-poruka Islamske države od kako je za novog lidera imenovan Abu Ibrahim al Hašemi al Kuraši, nakon što su američke specijalne jedinice u Siriji ubile Abu Bakara al Bagdadija krajem prošle godine. Borci te organizaci­je su pozvani da „svuda pripreme sve raspoloživ­e snage i da budu što žešći prema božjim neprijatel­jima“. - Ne dozvolite da prođe nijedan dan a da im život ne učinite užasnim - rečeno je na snimku.

Govornik nije izneo šta bi mogle da budu mete, ali je spomenuo zemlje gde je ta grupa aktivna, kao što su Sirija i Irak, ali i zapadna Afrika. Podsetimo, prošle nedelje iračka obaveštajn­a služba uhapsila je jednog od lidera ISIS-A Abdulnaser­a al Kirdaša.

U RUSIJI REKORDAN BROJ PREMINULIH OD KORONE

U Rusiji su za poslednja 24 časa umrle 232 osobe obolele od Covid-19 i to je najveća zabeležena stopa smrtnosti do sada. Time je ukupan broj umrlih dostigao 4.374 osobe. Prema novim podacima, od korona virusa je tokom aprila u Moskvi umrla 1.561 osoba, što je više nego duplo u odnosu na prethodni podatak.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia