Blic

REBIĆ: JEDAN POLICAJAC IMA FRAKTURU LOBANJE

-

Kao bilans napada, imamo nažalost 43 policijska službenika koji su se javili VMA, jedan kolega ima frakturu lobanje i potres mozga. Zabrinuti smo za njihovo zdravlje. Želim da čestitam pripadnici­ma policije, rekao je danas na konferenci­ji za medije Vladimir Rebić, direktor policije.

- Već nakon prvih pola sata desio se incident koji je mogao da najavi sa kakvim namerama su se skupili tu ljudi, a to je da grupa ljudi nije pustila kolima Hitne pomoći da prođu. Kasnije oko 22 sata grupa je izvršila pritisak na policiju i ušla u Skupštinu. Policija je bila uzdržana i nije htela da upotrebi silu dok nije to bilo neophodno. Policija nije primenjiva­la bilo koje od svojih policijski­h ovlašćenja. Nasilnici su se kasnije odlučili za radikalnij­e mere i gađali su policiju kamenicama, tek tada je došlo do upotrebe suzavca - naveo je Rebić.

On je naveo da su zbog nasilja u Narodnoj skupštini privedena 24 lica, od toga 23 zbog prekršaja i jedno lice zbog krivičnog dela.

- Osim štete koja je načinjena nad policijom, učinjena je i velika materijaln­a šteta - uništeno je pet službenih vozila, oštetili su opremu - 71 štit, 19 službenih palica, 18 šlemova, oštećena su i dvoja vrata na Skupštini. To je sve ogromna šteta koju moramo nadoknadit­i. Postupanje je bilo profesiona­lno i uspeli smo da zaštitimo i stavimo javni red i mir pod kontrolu - kazao je Rebić, i dodao:

- Ja bih rekao da je ovo bio skandal grupice građana nad policijom. Policija je bila uzdržana i zbog toga smo imali 43 povređena službenika. Uopšte ne postoji nijedna ozbiljna konstataci­ja da je policija primenila prekomernu silu. Trpeli smo i kamenice i flaše i konzerve i na kraju kada nije bilo izbora, morali smo da primenimo silu - rekao je direktor policije.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia