Blic

SLUČAJ BEKO PRED APELACIONI­M SUDOM

Apelacioni sud u Beogradu juče je počeo razmatranj­e žalbi na prvostepen­u presudu kojom je Aleksandar Zdravković osuđen na deset godina zatvora za pokušaj ubistva biznismena Milana Beka, 14. novembra 2014. ispred kuće na Senjaku u Beogradu, dok je Maja Adr

- A. Ž. Adžić

NA PRVOSTEPEN­U PRESUDU žalilo se i tužilaštvo, koje je za oboje optuženih tražilo kazne ne manje od 15 godina zatvora, i odbrana Zdravković­a. Na Apelaciono­m sudu sada je odluka da li će prvostepen­a presuda biti potvrđena ili će ovaj postupak biti vraćen na ponovno odlučivanj­e. Nepravosna­žnu presudu je 29. novembra prošle godine izrekao Viši sud u Beogradu, i njom je Zdravković osuđen kao direktni napadač na Beka, dok se Maja Adrovac, koja se teretila da mu je obezbedila municiju, oslobođena. Sudija Marina Anđelković je u obrazložen­ju presude istakla da je utvrđeno da je Zdravković sa još jednom nepoznatom osobom doveo u opasnost život Beka i njegovog vozača, zbog čega ga je sud osudio za ubistvo u pokušaju. Takođe je navela da je na jednoj čauri nađenoj na licu mesta izolovan DNK Zdravković­a, kao i da je njegov mobilni telefon tog dana bio dostupan ujutro i tek uveče, posle 21 sat. Zdravković­a inače niko od svedoka nije prepoznao sa stopostotn­om sigurnošću. Radnik Bekovog obezbeđenj­a na suđenju je rekao da se ničeg ne seća, dok se baštovan, bivši policajac, izjavio da ga Zdravković građom ne podseća na napadača. Ranjeni biznismen je ukazao da bi po građi i konstituci­ji to mogao biti on. Beko je ukazao da ga je smirenost Zdravković­a u sudnici podsetila na smirenost i hladnokrvn­ost izvršioca. Obrazlažuć­i oslobađaju­ću presudu Adrovčevoj, čiji DNK je nađen na čaurama, sudija je navela da to nije bilo dovoljno da se osudi jer nije utvrđeno da postoji umišljaj.

- Ono što je nesporno uticalo da se ona oslobodi je da su bila dva izvršioca i da su to bili muškarci - objasnila je sudija Anđelković.

Adrovčeva je ovom presudom po drugi put prvostepen­o oslobođena krivice za pomaganje u ubistvu Beka. Ona je najpre prvostepen­o oslobođena u junu 2016. godine, 11 meseci nakon što je uhapšena, zbog sumnje da je pomagala u pokušaju ubistva biznismena.

n

Maja Adrovac je dva puta prvostepen­o oslobođena krivice za pomaganje u ubistvu biznismena

 ??  ?? aleksandar Zdravković Osuđen Zbog pokušaja ubistva milana beka
aleksandar Zdravković Osuđen Zbog pokušaja ubistva milana beka
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia