Blic

Malčanski berberin izneo odbranu, majka devojčice očekuje doživotnu robiju

-

Više javno tužilaštvo zbog zaštite interesa maloletnic­e nije saopštilo javnosti kvalifikac­iju krivičnih dela protiv Jovanovića

Bez prisustva javnosti u Višem sudu u Nišu počelo je suđenje Ninoslavu Jovanoviću (46), poznatijem kao Malčanski berberin, koji je optužen zbog otmice i zlostavlja­nja devojčice krajem prošle godine.

KAKO JE NAVELA portparol Višeg suda u Nišu Ivana Jakovljevi­ć, optuženi Jovanović je na jučerašnje­m glavnom pretresu izneo svoju odbranu pred sudom.

- On se izjasnio koje navode optužnice osporava i iz kojih razloga, a koje priznaje i pri kojim navodima iz odbrane date u tužilaštvu ostaje. U dokaznom postupku ispitani su zakonski zastupnici maloletne oštećene, koji su se izjasnili da se pridružuju krivičnom gonjenju optuženog i ističu imovinsko pravni zahtev, koji će ostvarivat­i u posebnom postupku. Sledeći glavni pretres zakazan je za 22. jul na koji će biti pozvani veštaci Specijalne zatvorske bolnice Beograd, koji su obavili neuropsihi­jatrijsko veštačenje optuženog - saopštila je Jakovljevi­ćeva.

Prema njenim rečima, na juče održanom glavnom pretresu sud je doneo i rešenje kojim je isključio javnost za ceo tok glavnog pretresa radi zaštite interesa maloletne oštećene.

Aleksandra K., majka zlostavlja­ne devojčice, potvrdila je da su na jučerašnje­m ročištu dali izjave i roditelji i optuženi, ali nije mogla da iznosi mnogo detalja.

- Davao je izjavu, dali smo i mi izjave, ide sve kako to treba. Nadam se najboljem, da će dobiti najstrožu kaznu i doživotni zatvor - rekla je Aleksandra K.

Nije želela da govori o tome kako se branio Jovanović, niti je mogla da iznosi više detalja, rekavši da nije nešto u stanju da govori.

Kao i prošlog puta Jovanović je uveden u Palatu pravde na zadnji ulaz kako novinari ne bi mogli da ga snime. On je dovezen do zgrade suda zatvorskim kombijem koji je ušao u dvorište ovog zdanja, dok su novinari ostali iza kapije. Zatvorska straža onda je Jovanovića uvela na zadnji ulaz, kao i prošli put kada se održavalo

pripremno ročište, tako da su novinari samo jednom imali prilike da ga fotografiš­u u dvorištu, kada se prvi put pojavio na sudu. Više javno tužilaštvo zbog zaštite interesa maloletnic­e i delikatnos­ti slučaja nije saopštilo javnosti pravnu kvalifikac­iju krivičnih dela koja se Jovanoviću stavljaju na teret.

Jovanović je iza rešetaka proveo više od 22 godine života zbog silovanja, pokušaja silovanja, ali i krađa i prevara. Osuđen je 1996. godine na deset godina zatvora zbog silovanja i prevare. Ipak, 2005.godine našao se na uslovnoj slobodi i odmah je jednu devojčicu silovao a drugu pokušao da siluje, prethodno im ošišavši kosu makazama. Osuđen je 2006.godine na 15 godina, ali je iz zatvora je izašao početkom januara 2018. godine nakon što mu je Vrhovni sud smanjio kaznu po žalbi.

 ??  ?? monstrum ninoslav jovanović juče izneo svoju odbranu
monstrum ninoslav jovanović juče izneo svoju odbranu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia