Blic

Uživala je sa Titom i Kastrom, policija ju je branila od muškaraca

-

NEDAVNO Je NAPUNILA 93 godine, njen život je dostojan jednog holivudsko­g scenarija koji bi verovatno bio nagrađen Oskarom. Đina Lolobriđid­a je bila fatalna lepotica, njeni ljubavni izbori se ne zaboravlja­ju, kao ni njene izjave. A njenom lepotom bio je očaran i jedan maršal, Josip Broz Tito. rođena je nadomak rima kao jedna od četiri ćerke. Sa 10 godina je počela da peva u crkvenom horu! Javna scena ju je oduveka privlačila. Zbog loše materijaln­e situacije njene porodice nije mogla da lako ostvari svoje snove, ali nije odustajala. radila je kao model, prijavila se na izboru za mis Italije, osvojila treće mesto i počela da dobija filmske ponude! Na samom početku karijere desila joj se ljubav sa lekarom Milkom Škofičem. Venčanje je bilo nesvakidaš­nje, održano je u crkvici na 2.000 metara nadmorske visine na planini Terminilo, u okolini rima. Đina i Milko su se venčali u skijaškim odelima (skijanje je jedno od njenih najvećih ljubavi).

Kada je shvatio da kraj sebe ima buduću svetsku zvezdu, ostavio je posao lekara i postao je menadžer svoje supruge. Jedna od prvih ponuda koju je dobila bila je ponuda Marija Koste za film „I pagliacci“. Đina je tražila čak milion lira, što je bila previsoka suma. Kosta je prihvatio.

Za nju se pričalo da je žena nestvarne lepote. Magnetizam, ali i talenat doneli su joj brojne angažmane, pa su se na spisku filmova u kojima je igrala našla značajna ostvarenja, poput „Grad se brani“, „Fanfan la Tulipe“sa slavnim Žerarom Filipom, „Krah, ljubav i fantazija“, „Hleb, ljubav i ljubomora“, „rimljanka“po romanu Alberta Moravije, „Supruga za jednu noć“.

A lepota... Kada se priča o Đini, mora se na tu temu vratiti nekoliko puta. Pamti se i danas njen nastup na Kanskom filmskom festivalu 1953,

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia