Blic

ŽIVEO JE ZA TRENUTAK, A OSTAO JE DA TRAJE VEČNO

- PLEČIĆ

Tog 30. septembra 1991. oči je zauvek sklopio Toma Zdravković, čovek čije su pesme veće od života, pevač koji je ljubavlju obojio svaki ton svoga bića, a onda nam je tu ljubav nesebično dao kroz stihove koji ne prolaze.

Nije Tomislav - Toma Zdravković bio običan čovek, nisu ni njegovi stihovi bili bilo kakvi - pisani su teškom mukom protkanim životom, slomljenim srcem, pisani su tugom, uvojcima plave kose, ponekim plavim očima, pa i crnim, onima kojih više nema, onima koji su bili kratko, svratili ili naumili da se zadrže, i prelepim srpskim imenima čija vrednost nikada ne prolazi. Sve su pesme tu i dalje. jedna Danka, Ljiljana, Sanja, Branka, Nada, jelena, anđela, ana, aleksandra,

presudan trenutak za Tomu Zdravković­a.

LJUBAVI I nesreće LJUBAVI

Pevao je Toma Zdravković za Danku, Ljiljanu, Sanju, Branku i mnoge druge gorepomenu­te, ali malo je poznato da je jednoj Slavici, u koju je bio smrtno zaljubljen, posvetio najtužniju pesmu…

Slavica je imala plavu kosu i oči, a iza nje je ostala pesma “Buket belih ruža”, koja možda ne spada među njegove najveće hitove, ali definitivn­o krije najtužniju, štaviše, jezivu istinitu priču o njegovoj prvoj ljubavi koja je umrla ne napunivši 20 godina.

Toma Zdravković je u Tuzli, dok je još bio nepoznat, upoznao studentkin­ju Slavicu. Voleo ju je toliko da je maštao o odlasku pred oltar sa njom, ali je iz njenog dnevnika otkrio detalje o njenom intimnom životu sa poznatim i nepoznatim muškarcima, što ga je šokiralo. Toma i Slavica su se svađali i raskidali, iako su jedno prema drugom gajili snažna osećanja.

Jedna situacija sa Slavicom bila je veoma neprijatna:

- Mojoj prvoj probi prisustvov­ali su fudbaleri Dragan Šekularac i Zoran Miladinovi­ć. Podsmevali su mi se. Utučen i iskompleks­iran, nisam primetio da Slavica sedi sa Zoranom. Shvatio sam da nešto nije u redu tek kad sam im prišao. Pred celim društvom rekla je da mora da obiđe neke

- Pa svakako da je, što se tiče ovog posla, plus, ali možda je minus jer mi dečko bude malo ljubomoran zbog silnih komentara na račun našeg izgleda.

- Ne kajem se zbog njenog značenja, već zbog veličine, ne bih više radila te glomazne, ako budem nekada u životu imala potrebu da se istetovira­m ponovo, biće to suptilnije. - To mi je, iskreno, bilo presimpati­čno što su primetili, i u pravu su, nisam položila (smeh). Ali najmlađa sam, pa ima vremena. - Pa nije (smeh). Mi smo uvek fine tako da nismo pravile prekršaje zbog kojih bi imale problema sa policijom.

- Meni je najbitnije u životu zdravlje mojih najmilijih, kao i moje, tako da mi nije baš svejedno kada na tom polju nešto nije uredu. - Da, bez obzira na to, komentara i komplimena­ta uvek ima i od naših fanova, ali i generalno publike. Sve je to deo našeg posla, tako da naši momci imaju razumevanj­a za to. - Podjednako smo velike face, samo što je Milica faca duže (smeh).

- Udvarale su mi se devojke i to mi imponuje svakako, ali sam zauzeta, pa ne mogu da im se priključim u udvaranju (smeh).

- Ne bih nas baš odvajala. Mnogo mi je teško da odgovorim na to pitanje jer smo podjednako sve tri atraktivne.

 ??  ?? Snimaju se film i serija „Toma”, priča ne samo o Tominom životu već i o ljudima koji su doskoro bili tu pored nas
Snimaju se film i serija „Toma”, priča ne samo o Tominom životu već i o ljudima koji su doskoro bili tu pored nas
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia