Blic

IMA GA SVUDA OSIM TAMO GDE JE TREBALO DA BUDE

- Ž. J.

Srđan Nogo, bivši član Dveri, učestvuje u sukobima, prilepljuj­e se na svaki događaj i provocira nasilje. Ali se i ponaša kao da zakon ne postoji za njega, niti da na bilo koji način može da odgovara.

Juče po podne stigla je vest da je priveden na saslušanje povodom poslednjih događaja... Njegov branilac Marko Pušica rekao je da je Nogu u policijsko­j stanici uručeno rešenje o zadržavanj­u do 48 sati. Pušica je rekao da se Nogo odrekao poslaničko­g imuniteta, s obzirom na to da mu mandat traje dok se ne formira novi saziv parlamenta. Nakon saslušanja kod tužioca biće poznato da li će tužilaštvo tražiti da mu bude određen pritvor. Na teret mu se stavlja da je bio kolovođa grupe koja je vršila nasilje na javnom skupu, a u vezi sa svim događajima od prethodnih dana ispred Narodne skupštine.

A ko je zapravo Srđan Nogo? Kao student Pravnog fakulteta postaje član udruženja “Nomokanon”. Već tada pokazuje drugu tendenciju kojoj smo danas svedoci. Skup ovog udruženja na temu Srebrenice, pre više od deset godina, pretvorio se bukvalno u linč neistomišl­jenika. Srđan Nogo, očigledno, sklon je nasilju. On za sebe tvrdi da je patriota. Međutim, ovaj patriota nije bio u vojsci. Jednostavn­o – izvukao se.

Iz udruženja „Nomokanon“Srđan Nogo odlazi u Dveri. Poslanik postaje 2016. godine. Noga je bilo svugde i pre demonstrac­ija protiv sadašnje vlasti. Okupe se radnici “C marketa”, traže svoje akcije, eto

ga i Nogo. Protestuju oštećeni radnici “Trudbenika”, među njima Nogo. Štediše u švajcarcim­a su na ulici, odjednom i Nogo. Izbacuju nekog iz stana, Nogo se gura sa policijom.

Ovaj čovek je bukvalno svugde osim tamo gde je trebalo, za šta je dobio mandat naroda i za šta je zvanično plaćen. Noga jedino nema u Skupštini. Opozicija je krenula u bojkot skupštinsk­og rada 2019. Međutim, „Blic“je proverio od kada nije bilo Noga – po dostupnim podacima godinu dana pre bojkota, tačnije od 19. aprila 2018. Nogo nije glasao ni za jedan zakon.

Na njegovoj skupštinsk­oj “radnoj listi” koja se može videti na Otvorenom parlamentu pored Noga je neprestano oznaka – nije prisutan. Tako ovaj političar koji se rečima bori za prava “srpskih junaka... boraca...” nije bio ni kada se glasalo o onima na koje se poziva - zakon o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica ostao je bez glasa Noga jer nije prisustvov­ao.

Nogo je u javni i politički život Srbije ušao sa vešalima. Do tada mirne demonstrac­ije građana proglašene su nasilnim jer je jedan od učesnika nosio vešala. Međutim, to nisu bila prva Nogova vešala. Sklonost je prvi put javno iskazao još 2018. kada je pretio državnim funkcioner­ima vešanjem.

Do danas, Nogo nije osuđivan.

 ??  ?? SRĐAN NOGO JE UVEK TAMO GDE SU INCIDENTI
SRĐAN NOGO JE UVEK TAMO GDE SU INCIDENTI

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia