Blic

TROPSKE NOĆI ZA NAMA, SLEDI KIŠA

Leto se ponovo poigrava sa nama, te narednih 10 dana tropske temperatur­e nisu ni na vidiku u našoj zemlji.

-

Da naredne nedelje možemo da odahnemo od tropskih vrućina, potvrđuje za „Blic“meteorolog Đorđe Đurić. Kako kaže, hladniji front koji je tokom noći sa severozapa­da prešao preko Srbije doneo nam je drastični pad temperatur­e za više od 10 stepeni u odnosu na juče.

- Takođe, ponegde je doneo kišu i pljuskove sa grmljavino­m, ali i jak severozapa­dni vetar. Do kraja dana očekuje se smanjenje oblačnosti, a maksimalna temperatur­a od 21 do 27 stepeni. U Beogradu će biti oko 22, dok će toplije biti na istoku Srbije, do 26 - ukazuje meteorolog Đurić.

Dodaje da ćemo od danas lakše disati, jer će se poboljšati biometeoro­loška situacija usled priliva svežijeg vazduha. Od ponedeljka u većem delu Srbije pretežno sunčano.

- Samo će na jugoistoku biti nešto više oblaka, ali suvo. I dalje će u većem delu Srbije duvati jak severozapa­dni vetar, koji će do kraja dana oslabiti. Biće prijatno toplo, od 24 do 28 stepeni, u Beogradu oko 26 - kaže Đurić.

U utorak i sredu očekuju nas svežija jutra, a u dolinama i kotlinama sa maglom.

- Tokom dana biće sunčano i umereno toplo, bez velikih vrućina. U utorak od 25 do 29 stepeni, a u sredu oko 30 stepeni u većini krajeva - navodi on.

Prolazno naoblačenj­e uslediće u četvrtak, ponegde i kiša i manji pad temperatur­e.

Najavljuje sunčano i umereno toplo vreme za naredni vikend, a onda nas početkom sledeće sedmice očekuje povratak tropskog talasa.

- Biće sunčano sa letnjim temperatur­ama, ali bi od 20. jula temperatur­e mogle da pređu 30. podeok - ukazuje Đurić.

Dobra vest je, ističe meteorolog Đurić, da će naredne noći biti znatno prijatnije i svežije, te će i Beograđani lepše spavati. 

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia