Blic

AVANTURA TOKOM KORONE

-

Situacija sa virusom korona, naročito u vreme vanrednog stanja u malom stanu i bez pomoći baka, nije bila jednostavn­a.

- Gledali smo da im non-stop organizuje­mo neke igre, uz minimalno gledanje televizije. Jedina dobra stvar u tom periodu je bila što smo 24 sata dnevno provodili zajedno, pa smo iskoristil­i vreme za odvikavanj­e od pelena, što je dosta značilo za naš kućni budžet. Nisu se ljutili što su zatvoreni u stanu, jer uvek imaju društvo, te im nije dosadno naglašava Jelena. koja traje oko dva sata.

- Za to vreme ukoliko i beba spava, pripremamo ručak, uključujem­o dve mašine veša, sređujemo stan, tako da ta dva sata prolete začas. Bude se oko tri po podne, a kada se prvo dete probudi bude se i ostali kako bi pratili celodnevni zajednički ritam. Sledi ručak, od kada su se rodili nemamo problema sa izborom jela jer ukoliko jedan jede - jedu i ostali. Zatim ponovo izlazimo napolje, šetnja i različite igre na otvorenom - objašnjava ona.

Nakon toga pripremaju se za spavanje i trude se da deca budu u krevetu u 21 sat.

- Tada za nas počinje ponovno sređivanje stana, priprema garderobe, smišljanje aktivnosti i jelovnika za sledeći dan. Ovako izgleda idealan dan kada je lepo vreme i kada su svi zdravi, dok je u suprotnom mnogo teže iskrena je Jelena.

To što su posvećeni 24 sata dnevno deci smatraju darom i privilegij­om, te ističu da im se svaki dan završava osmehom.

- Trojke imaju dve i po godine i za to vreme nismo imali nijedan dan bez njih. Iskreno, ne znam ni kako bismo se organizova­li jer je teško nekome ostaviti na čuvanje četvoro male dece. Znamo da će brzo porasti tako da se trudimo da iskoristim­o svaki zajednički trenutak. Naravno, povremeno nađemo vremena za frizera, viđanje sa prijatelji­ma, ali bez dužeg zadržavanj­a i u periodu njihovog spavanja - napominje Jelena.

Dodaje da većina njihovih prijatelja nema više od dvoje dece, te im je nezamisliv­o kako uspevaju da izguraju dan sa četvoro mališana.

- Imamo stalnu podršku porodice i prijatelja, svi su nam puno pomogli. Takođe, nailazim na veliku podršku pratilaca na Instagram profilu „triplets_mum_2017“. Iako smo već dve godine u istom kraju i dalje nam dosta ljudi prilazi sa raznim pitanjima, pohvalama, pa čak i za slikanje sa bebama - kaže ona.

Zasad ne planiraju novo proširenje porodice.

- Deca su sigurno ukras sveta i naš ceo svet. Posle svakog zagrljaja, poljupca, osmeha zaboravimo na sve teške trenutke i shvatimo da je sve drugo manje važno. Zaista se nadamo da će se sve više parova odlučivati za velike porodice sa troje i više dece, jer veće bogatstvo ne postoji poručuju Jelena i Žarko.

n

 ??  ?? U ŠETNJI I IGRAMA NA OTVORENOM SVI PROVERENO UŽIVAJU
U ŠETNJI I IGRAMA NA OTVORENOM SVI PROVERENO UŽIVAJU
 ??  ?? KAKO SU NA NJIH TROJE ČEKALI ČETIRI GODINE, NISU MISLILI DA će ČETVRTA BEBA DOĆI TAKO BRZO
KAKO SU NA NJIH TROJE ČEKALI ČETIRI GODINE, NISU MISLILI DA će ČETVRTA BEBA DOĆI TAKO BRZO

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia