Blic

BEZ MERA JAKOG OBEZBEĐENJ­A

- ANA Ž. ADŽIĆ

Kotoranin Vojin Stupar (38), blizak kavačkom klanu, prekjuče je u tužilaštvu rekao da ne zna ko je 27. marta 2016. u kotorskom naselju Rakite pucao u automobil u kome su bili on i Miloš Radonjić, a zbog tog pokušaja ubistva Srbija je Crnoj Gori izručila Jovana Vukotića, navodnog vođu “škaljaraca”.

Podgoričke “Vijesti” objavile su da je Stupar u petak bio na saslušanju u Višem državnom tužilaštvu, ali da je odbio da svedoči pred osumnjičen­ima članovima rivalskog klana - Vukotićem i Milićem Minjom Šakovićem, koji su sve vreme čekali u holu. Iskaz je dao pred njihovim advokatima. Pored njih dvojice, za pokušaj ubistva Stupara, koji je tada teško ranjen, i Radonjića, bio je osumnjičen i Igor Dedović, a posle ubistva u Atini, postupak protiv njega je obustavlje­n.

- Nismo se sudarili sa automobilo­m u kom su bili napadači. Valjda bolje ja znam nego Radonjić, jer sam ja vozio - kazao je Stupar na saslušanju, a prenose “Vijesti”, i dodao da je “napadač na glavi imao običan šešir, a ne sombrero”.

Radonjić je na saslušanju tvrdio da su se automobili­ma sudarili pre nego što je pucano na njih.

Vukotiću je Vrhovni sud Crne Gore 7. jula produžio pritvor za 30 dana, upravo zbog sumnje da je pokušao da ubije Stupara i Radonjića. Srpsko

Stupar i Vukotić u zgradu tužilaštva u petak su dovedeni bez uobičajeni­h mera jakog obezbeđenj­a, što je doskoro bila praksa, navode “Vijesti”. Stupar je takođe u Spužu, a osumnjičen je za stvaranje kriminalne organizaci­je i šverc 60 kilograma kokaina, zaplenjeno­g pre 15 meseci na školskom brodu “Jadran” u Tivtu. Stupar je zet Igora Božovića, navodno jednog od šefova kavačkog klana, koji je u bekstvu, a tereti za stvaranje kriminalne organizaci­je.

pravosuđe ga je izručilo Crnoj Gori 8. februara, od kada je u pritvoru u Spužu, te bi uskoro podgoričko tužilaštvo trebalo da odluči da li će protiv njega podići optužnicu.

“Vijesti” podsećaju da je Vukotić i u tužilaštvu, ali i u pritvoru u Srbiji negirao da ima bilo kakve veze sa tom pucnjavom, da u to vreme uopšte nije bio u Kotoru, kao i da mu sve smeštaju “prljavi” policajci. Interesant­no je da je osumnjičen­i Minja Šaković bio uhapšen u februaru 2019, ali mu je nakon pet meseci i 25 dana boravka iza rešetaka (samo pet dana pre zakonskog roka za podizanje optužnice dok je osumnjičen­i u pritvoru), ukinuta ta mera. U rešenju o ukidanju pritvora Šakoviću navedeno je da je “oštećeni Stupar naveo da ne zna koliko je lica bilo u vozilu iz kojeg je pucano na njega i na Radonjića, da nikoga od tih lica nije prepoznao i da ne zna ko je kritične prilike pucao na njih”.

n

 ??  ??
 ??  ?? MILOŠ RADONJIĆ
MILOŠ RADONJIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia