Blic

KUBURA Rad na njivi me psihički odmara

Poznati glumac nedavno je iznenadio svoje fanove slikama kako plasti seno i ujedno pokazao da u rukavu krije razne zanate, a sada za “Blic” priznaje da bi u budućnosti voleo da se skloni od gradske gužve i živi u prirodi.

- DUNJA ĐORĐEVIĆ

Uposlednje vreme sve je veći broj javnih ličnosti koje kupuju vikendice van Beograda ili provode vreme na selu. Međutim, retko kada imamo priliku da ih vidimo da zaista zasuču rukave i bave se zemljoradn­jom, ali to nije slučaj i sa Aleksandro­m Srećkoviće­m Kuburom.

- Te slike kako baliram seno okačio sam čisto onako, nisam shvatio da zaslužuju neku posebnu pažnju. Sve te poljske radove sam nekad radio često, ne svakodnevn­o koliko moji drugari koji žive i rade na selu, i volim tu vrstu posla. Generalno sam čovek koji voli da obavlja fizičke poslove i u većini slučajeva znam da baratam tim alatkama. Često sam radio u polju kao ispomoć, naravno ne kao svakodnevn­i posao, ne znam ni da l’ bih to izdržao, jer su to vrlo naporne stvari, ali može se reći da je svaki rad na zemlji i u prirodi moj hobi. To me vrlo opušta i volim kad posle dana jakog, ali smislenog fizičkog posla možeš da vidiš rezultat onoga zbog čega si radio i zbog čega si se znojio - objašnjava poznati glumac i dodaje:

- Mnoge moje kolege poslednjih godina prave oaze van grada, da li su u planinskim krajevima ili kraj reka, zato što je stres našeg posla na jako visokom nivou, iako to možda ne izgleda tako. Treba nam mesto gde čovek može da se skloni i psihički odmori od iscrpnih proba i svakodnevn­ih snimanja. Ja sam i odrastao u Kraljevu i tamo sam dosta vremena provodio po Goču, Stolovima i obližnjim selima i to mi je potpuno normalno.

Kubura priznaje da planira da se u bliskoj budućnosti i preseli što dalje od gradske vreve.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia