Blic

Nismo svesni kakve smo uspehe postigli

- VELJKO IVANOVIĆ

Naravno da ne prija poraz od Partizana sa 1:0, kao što ne prija ni Liverpulu poraz od Sitija sa 4:0. Pa ako je taj poraz bacio senku na titulu Liverpula, onda možemo da kažemo da je i na nas poraz iz Kupa. Osvojili smo tri vezane titule sa skoro 100 bodova razlike, kaže Zvezdan Terzić.

Fudbaleri Crvene zvezde su krenuli sa pripremama za novu sezonu. Crveno-beli dominiraju srpskim fudbalom pune tri godine, sa tri vezane titule. Dve uzastopne grupne faze Lige šampiona posebno su za ponos zvezdaša. Klub sa “Marakane” iznova podiže lestvicu, a o svemu urađenom, kao i o planovima za narednu sezonu, govorio je generalni direktor Zvezdan Terzić.

I pored toliko uspeha, može se reći istorijski­h, deo pristalica Zvezde često apostrofir­a poraz od Partizana u polufinalu Kupa.

- Mi smo svesni da pobeda u derbiju znači mnogo. Naravno da ne prija poraz od 1:0, kao što ne prija Liverpulu poraz od 4:0 od Sitija. Ako je to bacilo senku na titulu kluba sa „Enfilda“, onda je i ovo bacilo na Kup. Sa 14 bodova prednosti... Ove titule nisu osvojene na ivici i trci, osvojene su sa skoro 100 bodova razlike, to govori o radu. Svako takvo pitanje je zlonamerno, mi smo konstatova­li da su ovi uspesi zlatnim slovima upisani. Možda su neki navijači nezadovolj­ni, ali sa druge vremenske distance, nećemo biti svesni kakvi su ovo uspesi. Kada smo došli 19. juna 2014, da sam tada rekao da ćemo u šest godina uzeti četiri titule, ući u Ligu Evrope i dva puta u Ligu šampiona, rekli bi da ovaj Terzić nije normalan. A šest godina posle daju sebi za pravo da kritikuju - kaže prvi operativac Zvezde.

Generalni direktor crveno-belih želi da se u narednoj sezoni ispiše još jedna stranica istorije.

- Cilj je titula, Zvezda nije nikada nije u istoriji vezala četiri titule. Ovo je velika šansa i sve ćemo učiniti da to ostvarimo.

Terzić je pričao i o gorućoj temi, smanjenju plata.

- Na čelu sa mnom, smanjene su plate svima u klubu za 20 posto. Sigurno će biti smanjenja plata, to nije hir, već potreba, da bi klub opstao. Kao pre godinu ili dve kada su igrači imali važeće ugovore, kada su na našu inicijativ­u podignute plate, dobro su igrali i rezultati su bili takvi. Kao što su prihvatili veće ugovore, moraju da prihvate i nove uslove. Ne znam šta i kako konkretno, ali očekujemo da prihvate to kao realnost. Povod je kriza, pandemija korona virusa, ja vam kažem, ništa neće biti kao što je bilo. Ja sam već rekao da će kriza ostaviti nesaglediv­e posledice i na fudbal. Imali smo minimalne prihode, a rashodi su isti. Od 40 do 50 posto očekujemo od transfera. Imali smo prihode i od karata godinama. Šta ako ne bude publike? Svi klubovi najveći prihod imaju od TV prava, šta ako ostanemo bez toga?

Govorio je i o strancima. - Stranci su mnogo doprineli Crvenoj zvezdi, mogu da se zahvalim strancima koji su ostavili trag, oni su udarili temelje. Ibanjez, Kanga, Boaći, Le Talek, Vijeira, Donald, ugradili su sebe u ove rezultate. Po propisima, možemo da imamo četiri stranca na terenu i klupi, sada imamo dovoljan broj, ali se očekuje da neki odu. Imali smo više nego što treba, jer smo očekivali odlazak nekih stranaca. Milojević je zbog kalendara insistirao da dođu igrači, nismo mogli da čekamo da se neko proda. Zna se da je ugovor s Benom u Arabiji bio potpisan, pa se izjalovilo. Bilo je realnih problema za osam stranaca. To je i razlog zašto se nisu pokazali svi njihovi kvaliteti, svi su se obrušili, naročito na Van la Paru. On nije igrao u prvenstvu, gurnut je u Totenhem i Bajern i naravno da nije pružio kvalitet koji ima.

Malo i o prelaznom roku. - Ne govorimo o potencijal­nim pojačanjim­a, imamo četiri špica, Tomane, Boaći, Krstović i Pavkov, nema potrebe da se dovodi špic. Realno je da prvo odu Boaći ili Pavkov, čini se da su malo i zasićeni. Imamo spisak potencijal­nih špiceva, donećemo najbolje rešenje. Očekujemo 10 miliona evra od transfera. Ne znamo kako će se ponašati tržište - zaključio je Terzić.

DA SAM 2014. REKAO DA ĆEMO ZA ŠEST GODINA UZETI ČETIRI TITULE, UĆI U LIGU EVROPE I DVAPUT U LIGU ŠAMPIONA, REKLI BI TERZIĆ NIJE NORMALAN

n

 ??  ?? ZVEZDAN TERZIĆ ŠEST GODINA SA VELIKIM USPEHOM RUKOVODI CRVENOM ZVEZDOM
ZVEZDAN TERZIĆ ŠEST GODINA SA VELIKIM USPEHOM RUKOVODI CRVENOM ZVEZDOM
 ??  ?? CRVENA ZVEZDA JE U SEZONI IZA NAS OSVOJILA 31. TITULU
CRVENA ZVEZDA JE U SEZONI IZA NAS OSVOJILA 31. TITULU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia