Blic

PRVENSTVEN­O JE CILJ TITULA

Idemo na pripreme puni entuzijazm­a. Naš klub ima najviše zahteve, želimo da osvojimo šampionat, ali i da se dobro predstavim­o u Evropi, kaže Mrkela.

-

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela izneo je očekivanja i ciljeve kluba u narednoj sezoni. - Kao i svake godine odlazimo na pripreme puni entuzijazm­a da se spremimo za novu sezonu gde su nam ciljevi isti kao i svake godine. Crvena zvezda je klub koji ima najviše zahteve. Prvenstven­o je cilj titula prvaka Srbije, potom želimo da se dobro predstavim­o u Evropi i da igramo grupnu fazu evropskih takmičenja. Naravno, imamo ambicije i u Kupu, tako da od ovih priprema očekujem da odradimo sve ono što je trener Stanković zamislio i da sve to prikažemo u prvenstvu – naglasio je Mrkela. Pripreme, zbog situacije sa korona virusom, počinju kasnije od uobičajeno­g.

- Dugačka pauza je bila i tokom samog prvenstva kada je prekinuto u martu. Ta dvomesečna pauza je sigurno ostavila traga. Mi smo pokušali da u periodu posle te pauze mislimo i na ove pripreme. Dosta toga je odrađeno što je bilo zacrtano. Verujem da su igrači relativno spremni i da će u naredne tri nedelje do početka prvenstva imati mogućnost da dorade te stvari koje se od njih očekuju i da potpuno spremni uđu u prvenstvo.

Mrkela je zadovoljan do sada urađenim prelaznim rokom.

- Ja sam pre svega zadovoljan i igračkim kadrom koji već imamo. Ti fudbaleri su nam doneli titulu prvaka kao i Ligu šampiona. Svakako da smo sa Spiridonov­ićem i Kataijem jači i da se sada završi prelazni rok, bio bih zadovoljan. Međutim, period za transfere je dugačak, duži nego inače, završiće se početkom oktobra. Što se tiče odlazaka, ali i dolazaka, biće sve usporenije nego što smo navikli ranijih godina zbog cele ove situacije. Pratićemo sve i reagovaćem­o u skladu sa tim.

Sportski direktor Zvezde zadovoljan je što se ekipa priprema za sledeću sezonu baš u Srbiji.

- Sigurno je da ćemo imati odlične uslove na Divčibaram­a. Imali smo ih i prošle godine na Zlatiboru. Ove godine je to druga planina, dolazimo u nov hotel i nov teren i sigurno je da ćemo imati kvalitetne uslove za rad. Potrudili smo se da, u okviru mogućnosti koje nam pruža naša država, organizuje­mo dobre trening mečeve, tako da verujem da ćemo ući spremni u prvenstvo – podvukao je Mrkela. 

ZADOVOLJAN SAM I IGRAČKIM KADROM, TI FUDBALERI SU NAM DONELI TITULU, LIGU ŠAMPIONA...

 ??  ?? SVI U EKIPI ZVEZDE MOGU MNOGO DA NAUČE OD DEKIJA
ZAVRNUO RUKAVE: DEJAN STANKOVIĆ
SVI U EKIPI ZVEZDE MOGU MNOGO DA NAUČE OD DEKIJA ZAVRNUO RUKAVE: DEJAN STANKOVIĆ
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia