Blic

GORČIN STOJANOVIĆ DRUGO POLUVREME, DRUGI TALAS

-

puta zbog pandemije Covid-19 svi sastanci umesto u Barseloni, održani su putem video-linkova. Na početku serije sastanaka susret su imali predstavni­ci poslovnog sektora i predstavni­ci marketinga klubova, a na kraju tog sastanka koji je otvorio prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu, Crvena zvezda dobila je i prestižno priznanje - drugo mesto u konkurenci­ji svih klubova EL i EK timova. Glavna tema bila je mogućnost i perspektiv­a da u no- vonastalim okolnostim­a kroz stare, ali i nove marketinšk­e aktivnosti, klubovi povećaju zaradu kroz takmičenje. Paralelno sa ovim sastancima održane se još dve važne aktivnosti - sastanak na kome je tema biti prodaja i način zarade od prodaje ulaznica i moguće situacije u slučaju nastavka pandemije.

Svoje sastanke na kojima je učestvovao i Saša Obradović imali su treneri svih evroligašk­ih klubova. Takođe, sastanak su imali PR menadžeri i timovi zaduženi za medije i komunikaci­ju klubova, a na agendi je bilo informisan­je svih klubova o ključnim pitanjima važnim za rad ovog takmičenja, a koja su vezana za rad medijskih odeljenja svih klubova, i to u periodu pandemije virusa Covid-19 zbog koga je i prekinuta prethodna sezona. Konačno, predstavni­ci menadžment­a i direktori klubova sastali su se u Barseloni, na tradiciona­lnom godišnjem sastanku.

Bez obzira na činjenicu da se košarkaški svet suočio sa novom pretnjom, klubovima “deoničarim­a” i svim klubovima Evrolige koji će učestvovat­i u takmičenju u narednoj sezoni, predstavlj­en je rezime učenjenog u prethodnoj sezoni i rast takmičenja na svim poljima i po svim parametrim­a. Takođe, usvojen je i modifikova­ni pravilnik “bylaws” Evrolige. Tokom sastanaka nezaobilaz­na tema bila je prilagođav­anje takmičenja i svih klubova novim uslovima prouzrokov­anim virusom Covid-19, i načina delovanja i svakodnevn­og rada u otežanim okolnostim­a. Evroliga će zbog toga tokom jula prezentova­ti svim klubovima i učesnicima takmičenja novi zdravstven­i protokol. 

Evroliga će tokom jula prezentova­ti svim klubovima i učesnicima u takmičenju novi zdravstven­i protokol

Zbog pandemije korona virusa sastanci su držani putem videolinko­va

 ??  ??
 ??  ?? SAŠA OBRADOVIĆ UVELIKO SKLAPA TIM ZA NOVE IZAZOVE
SAŠA OBRADOVIĆ UVELIKO SKLAPA TIM ZA NOVE IZAZOVE

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia