Blic

NAJBOLJI CENTRI

Srpski košarkaš dobio je prednost ispred Džoela Embida (Filadelfij­a), koji se nalazi na drugoj poziciji, i Karla Entoni-taunsa (Minesota), koji je na trećem mestu. “Sports ilustrejte­d” rangirao je Nikolu na 6. mesto svih igrača koji dolaze u Orlando!

- VELJKO IVANOVIĆ

Poznati američki portal “Bličer riport” rangirao je najboljih 15 košarkaša po svim pozicijama u sezoni 2019/2020. Ovaj uticajni sajt bavio se samo košarkašim­a koji su u sezoni iza nas igrali u NBA. Prethodnih pet dana, svaki dan su izbacivali po jednu poziciju i u petak su sa centrima završili ovaj ciklus tekstova.

Tekstove su pisali novinari Endi Bejli i Dan Favejl i po njima je i ove sezone najbolji centar u NBA - Nikola Jokić!

Srpski košarkaš dobio je prednost ispred Džoela Embida (Filadelfij­a), koji se nalazi na drugoj poziciji, i Karla Entonitaun­sa (Minesota), koji je na trećem mestu. Prvih pet još čine Rudi Gober (Džez) i Bem Adebajo (Hit).

- Ono što ćete pročitati zvučaće vam možda kao hiperbola, ali uverevam vas: Nikola Jokić je na putu da bude jedan od najboljih centara u istoriji NBA. Među igračima koji su u karijeri odigrali minimum 5.000 minuta, Jokić se nalazi na šestom mestu svih vremena po boks plus/ minusu (napredna statistika) i ispred njega su samo Majkl Džordan, Lebron Džejms, Kris Pol, Medžik Džonson i Dejvid Robinson - piše “Bličer riport” o Jokiću.

U nastavku teksta novinari još više hvale srpskog košarkaša navodeći da je veoma potcenjen defanzivni košarkaš i da Denver s njim na terenu prima znatno manje koševa nego kada je on na klupi.

I tu nije kraj. “Sports ilustrejte­d” svrstao je Nikolu na visoko šesto mesto, što se tiče svih košarkaša koji dolaze u Orlando da se takmiče.

Inače, 31. jula nas očekuje nastavak sezone, koja će se održati u Orlandovom “Diznijevom svetu”, a igrači su tamo već pristigli. Jedni se žale na smeštaj žale, dok drugima odgovara.

Strani mediji javljaju kako se Nikola Jokić još nalazi u Srbiji i nije poznato kada će otputovati u SAD i priključit­i se saigračima. Timovi su kompletira­ni, neki su već i u Orlandu gde će se igrati završni deo NBA lige, ali... Zbog komplikaci­ja sa putovanjem i letovima, Majk Singer iz “Denver posta” javlja kako Jokić još nije otputovao u Sjedinjene Američke Države i ne zna se kada će.

Nikola Jokić je zdrav i izlečen, pošto je bio pozitivan na korona virus, pa se samo čeka njegovo priključen­je ekipi.

- Pokušavamo da razradimo logistiku. Koliko znam, još ne putuje ka nama. Mislim da samo čeka pravu opciju i let. Oseća se dobro i spreman je da krene - izjavio je novi generalni direktor Denvera Kalvin But za “Denver post”. 

1. NIKOLA JOKIĆ

2. Džoel Embid

3. Karl Entoni-tauns

4. Rudi Gober

5. Bem Adebajo

6. Nikola Vučević

7. Dijandre Ejton

8. Lamarkus Oldridž

9. Serž Ibaka

10. Stiven Adams

11. Bruk Lopez

12. Montrez Herel

13. Derik Fejvors

14. Jonas Valančunas

15. Kristijan Vud

 ??  ?? LEBRON DŽEJMS
KAVAJ LENARD
JANIS ADETOKUMBO
DŽEJMS HARDEN
ENTONI DEJVIS
LEBRON DŽEJMS KAVAJ LENARD JANIS ADETOKUMBO DŽEJMS HARDEN ENTONI DEJVIS

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia