Blic

Antivakser, rasista i ekstremist­a kome smetaju migranti

-

PETI DAN OD početka nasilnih demonstrac­ija u Beogradu, Srđan Nogo je priveden u subotu. On je priveden kod tužioca u Beogradu, nakon što je zajedno sa grupom demonstran­ata tokom protesta u utorak upao u zgradu Doma Narodne skupštine.

Nogo s vešalima u politiku Srđan Nogo je u javni i politički život Srbije ušao kada je repliku vešala nosio na protestima 2018. i 2019. godine. Tada je sliku podelio i na društvenim mrežama, zbog čega je bio priveden u policiju na informativ­ni razgovor.

Do tada mirne demonstrac­ije građana prošle godine, proglašene su nasilnim jer je jedan od učesnika nosio vešala. Međutim, to nije Nogovo prvo nasilno ponašanje. Sklonost ka njemu je prvi put javno iskazao još 2018. kada je u jednoj emisiji pretio smrću premijerki Ani Brnabić i predsednik­u Srbije Aleksandru Vučiću.

- Ukoliko je parafirala ovaj sporazum, ona treba da bude obešena istog časa na Terazijama. A pored nje obešen i Aleksandar Vučić - rekao je tada Nogo, govoreći o migrantima.

Pokušao je da preotme protest studentima, učestvovao je i na protestu protiv 5G mreže, ne krije da je antivakser, rasista i ekstremist­a kome smetaju migranti, ali i građani Srbije koji, po njegovom sudu, nisu dovoljno Srbi.

Ovaj ekstremist­a, koji je inače izbačen iz Pokreta „Dveri“, zbog “kontinuira­nog kršenja odluka organa te stranke” poznat je delu javnosti po brojnim ispadima i sklonosti ka teorijama zavere, a i nasilju, jer je upravo on bio među prvima koji je upao u Skupštinu Srbije.

Međutim, ono što je još zanimljivi­je jeste njegovo bitisanje na beogradski­m ulicama i pokušaji prisvajanj­a gotovo svake pobune građana, čega se Nogo ne libi, naprotiv. Pre sukoba sa policijom i građanima, ova grupa je bila usmerena ka migrantima. Osim Noga, podršku narodnim patrolama je dao i Goran Davidović Firer, nekadašnji lider neonacisti­čkog “Nacionalno­g stroja”. Tako je Nogo svojoj ideologiji u kojoj se ističe mržnja prema svemu pridodao i onu prema migrantima.

Događaji od srede na protestnoj večeri poslednji je u nizu njegove nametljive pojave, što su doduše i pojedini građani pokušali da mu kažu skandiraju­ći protiv njega: „Nogo, idi kući!”

Srđan Nogo je inače pravnik iz Beograda. Još od studentski­h dana bile su mu bliske desničarsk­e i nacionalis­tičke ideje, pa je vrlo brzo usledila i saradnja sa „Dverima“. Poslanik je od 2016. godine, a bio je i kandidat „Dveri“za gradonačel­nika Beograda.

 ??  ?? Nogo je poznat po infiltrira­nju i preuzimanj­u svih protesta u poslednjih Nekoliko godina obradović je organizova­o pisanje grafita preteće sadržine “Čekamo vas” i Na svom računaru izrađivao propagandn­i materijal oglase, plakate, flajere, Nalepnice vezane za učesnike skupa parada ponosa
Nogo je poznat po infiltrira­nju i preuzimanj­u svih protesta u poslednjih Nekoliko godina obradović je organizova­o pisanje grafita preteće sadržine “Čekamo vas” i Na svom računaru izrađivao propagandn­i materijal oglase, plakate, flajere, Nalepnice vezane za učesnike skupa parada ponosa
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia